Min underbara sommar.

Jag kan inte sova. Känns ganska lönlöst nu för klockan är snart 7 och jag ska upp vid 9.. såå.. funderar på att skita i det helt enkelt. Släckte och gick o la mig i sängen vid halv 12, sen såg jag på film tills klockan blev 2. Vad hände sen? No idea, tiden bara sprang iväg. Det snöar ju iaf ute kan man konstatera genom att kolla folks statusar på facebook. Det är vid sånna här tillfällen när jag bara ligger i min säng och inte kan sova som jag tar fram mobilen och kollar på minnen. Fick sån lust att berätta för er om min sommar, så jag satte på datorn igen och here we go..

OBS. Ett väldigt långt inlägg. Bilder kommer!


Jag har haft den bästa och den sämsta sommaren på samma gång. Över 30 städer, kan ni tänka er. Det började i ett kallt norge med D och A, jag var övelycklig för att säsongen börjat igen och det var kul att träffa allt nytt o gammalt folk. Åkte hem ett par dagar, sen satt jag och min kusin på bussen en hel dag för att komma till Halden. Där lärde jag känna P och dom andra lite bättre, lärde mig mina första ord på polska. Åkte hem igen, och hade problem med att fixa folk till nästa plats - Lillehammer. Men det gick till slut.. Jag, lollo och Becci blev hämtade av Pontus o Pele tidigt på morgonen och sen åkte vi den långa vägen tillbaka till Norge. Den här helgen lärde vi känna Matte lite bättre, och hade en minst sagt intressant fest inne hos polackerna.

Var ledig en helg och umgicks med familjen, sen åkte jag och Ywonne mot Brumunddal, nu skulle jag vara iväg i tre veckor så jag var lite nervös eftersom jag inte kände dom andra så bra. Men det blev tre underbara veckor. Trondheim var hur vackert som helst, och jag o Matte var med om otroligt mycket där uppe. I Fredrikstad kom Becci tillbaka - den omtyckta "rödhåringen", så då blev Thomas och Folke glada :P Blev avsläppt av Thomas och Åsa i Örebro, där jag blev hämtad av farmor, farfar och Martin. Var hemma i 2-3 dagar, sen åkte jag och min kusin till Västerås med ett gäng skåningar. En väldigt rolig helg, men resan hem blev mindre rolig eftersom bilen gick sönder och den fick bärgas tillbaka till Västerås. Tur att man har en snäll moster och en snäll mamma som kan komma och hämta oss mitt i natten! :)

På onsdagen veckan efter drog jag in till Linköping för att möta upp Matte o Padde som kom med tåget från Malmö, dom skulle sova hos mig den natten eftersom vi skulle dra till Falun tidgt morgonen därpå. Jimmy körde, jag satt brevid och Padde o Matte satt därbak med Becci mellan sig.. Vi kom fram tillslut, dock med en fortkörningsböter för mycket. Åkte lastbil med Sara och Cosmin från Falun till Nannestad.. Sara och jag fixade till oss och drack cider påvägen, för vi tänkte festa o gå ut när vi kom fram. Tyvärr visade sig att Nannestad var hålan som gud glömde - centrum var ett bibliotek och ett café. Inte en pub eller systembolag så långt ögat kan nå. Såå den veckan (!) i Nannestad blev ju minst sagt roande.. vi blev stammisar på cafét och på macken en bit bort, vi köpte vodka av polackerna och sånna där små magnet-fia med knuff, och försökte roa oss så gott det gick :P Därifrån tog jag bussen själv till Oslo, där köpte jag min OnePiece (den där tröja-och byxa-i ett som dom gör reklam för på FB... den är hemskt ful, men väldigt skön).

Åkte hem för att fira min älskade pappa som blev 40 år :) Och var hemma i ungefär en vecka för att träffa släkt och vänner. På tisdagen veckan därpå tog jag, Cornie och Issa bussen från Linköping till Malmö (dom andra två gick av i Helsingborg hos D). Jag fick träffa Mattes familj, vänner och hundar. Tog en taxi till Malmö centralstation och tåget vidare till Borstahusen.. där var det fest med alla som jobbar på tivolit. En av dom roligaste kvällarna på hela sommaren! Annars minns jag bara att det var en jäkla massa utlänningar i den där staden. En av nätterna sov jag hos D & A i Helsingborg.. deras lägenhet var verkligen otroligt fräsch o fin, hade gärna stannat längre :) Men nu var det dags att åka tillbaka till Enköping där jag var förra året (första gången jag jobbade för Åsa, så det var lite ett års jubileum :P). D och jag åkte med Pawel dit, och han var sjuk.. så inte nog med att det var en miljon grader utomhus, han frös så han hade en miljon grader inne i lastbilen också.. Jag sa till Pawel "-Är det här ditt knep för att få oss tjejer att strippa eller?" haha :P Men så långt gick det inte, men när vi kom fram till Enköping så kastade vi oss ut ur lastbilen och gick o åt pizza med gänget. I Enköping hade vi väldigt kul, vi festade, shoppade, åt mat på ett jättemysigt ställe flera dagar i rad, och sen var folket väldigt trevligt där också :)

Lastbilsfärden där ifrån till Hästveda blev ju minst sagt intressant, jag o Cornie hade väldigt kul iaf :P I Hästveda åt vi Zebra, solade, gick på marknad och hade det mest mysigt på dagarna. Tyvärr hände det en grej där så jag mådde skit dom sista dagarna, så det var skönt att lämna "byn" och åka vidare till Ronneby. Jäklar vad jag trivdes i den stan, underbara människor & sena nätter. Sista kvällen där hade vi så jäkla kul.. Vi ville festa men hade inget att dricka, helt plötsligt kommer Cornie o Issa med en platta öl som dom köpt från nån random, haha :D sen lite vin från polackerna på det med så blev det ju kanon! Vi låg o pratade på grusplanen mitt ute i ingenstans till tidigt på morgonen, sen fortsatte vi "efterfesten" (= vi somnade direkt) inne i min o D's lastbil. Upp tidigt och åka vidare till mysigaste staden på hela sommaren - Glommen. Första kvällen drack vi vin vid havet, såg sälar, och körde fyra i rad inne i köket när det började regna. Varje kväll satt vi och snackade skit i vår lastbil tills det blev ljust ute, väldigt mysigt :) Jag satt i kassa mitt emot spelhallen där electric jobbade, så han kom o pratade med mig då o då, och vi blev bra vänner. Besökte även Falkenberg och Ullared under dom lediga dagarna här, eftersom det ligger så nära. Jag skulle bara köpa 2 grejer, men jag kom hem 1000:- fattigare, så det blev visst lite mer än så.. som vanligt. Sista kvällen festade vi. Det var ta 3 betala för 1 i baren, så det blev ju visst lite gann :P Första, och sista, gånger jag åker lastbil när jag hade druckit kan jag lova! Det är inte det lättaste att stanna med en lastbil när man måste pissa sådär en gång i halvtimmen, haha.

Karlshamn. Matte och jag hade vår sista dag tillsammans, åt på restaurang och gick runt på stan o kollade. På kvällen blev det sushi och några cider. Sen flyttade Padde in i min lastbil och det var slutet för mig och Matte. Jag, Cornie o killarna drack lite och lyssnade på musik i hamnen på kvällarna, skitkul hade vi ;) Men, allting har ett slut och det var dags för alla att dra hem utom mig o Pontus. Vi fick två mysiga dagar i Uddevalla innan alla andra kom tillbaka.. En natt skulle jag gå på bajamaja och hittade Matte o Pontus bakom bilbanan med två norska brudar, så då blev det lite fest helt plötsligt. Åkte hem ett par dagar och överraskade familjen, fick lite ny energi att jobba efter allt skit som hänt med Matte osv..

När jag kom till Nyköping kände jag mig som en ny människa! Jag fick sitta i en kassa som dom placerat på en vääldigt konstig plats - fick sitta o glo in i en stenvägg hela dagarna och jag hade typ 10 kunder per dag. Så datorn och högtalarna åkte fram och jag satt och vikte skjortor av 20-lappar hela dagarna. Drog till Karlskrona, där blev det ett par dagar på stan.. brände mycket pengar på bl.a. inredning till mitt hus (min lastbil). Så på kvällarna satte jag upp gardiner & en lampa, tvättade fönster, sopade, bäddade rent, tände ljus och fixade iordning mitt boende, med elecric's hjälp :) D och jag åkte med Cosmin till Kalmar. När vi kom fram var vår första tanke "vad-i-helvete-är-det-här".. vi bodde på en bondgård mitt ute i skogen (trodde vi då, men efter lite utforskning visade sig att det fanns ett netto, en pizzeria och en busshållsplats typ 10 minuters promenad där ifrån som tur var). Vi hade en helt underbar vecka i Kalmar.. Vi gick upp tidigt varje morgon och gick några meter bort till 4H gården och åt frukost, där bodde det alla möjliga sorters djur :) Vi drog över till Öland med Ragnhild, vi åkte till Kalmar centrum och shoppade loss, vi hade picknick och låg på gräset och spelade kort med electric, vi åt morrötter från kolonilotterna (inte så jättelagligt, men vi gjorde det ändå) och vi hade mysiga kvällar inne i lastbilen med musik och skitsnack.


Veckan gick mot sitt slut och det var dags att åka till Trelleborg.. när vi kom fram dit mötte vi upp D's pojkvän A och åkte hem till hans gulliga mormor och fick mat :) Dagen efter gick vi på stan, åt kinamatsbuffé och fick thaimassage! Padde, Cornie och mina finska motalapojkar jobbade den här helgen, men på söndagen åkte alla hem och jag blev ensam kvar. Som tur var hade jag electric där, han fick mig på bra humör. Första kvällen i Jönköping träffade jag Oscar (han gick i Teknik på gymnasiet med mig, som jag saknat väldigt mycket!) och hans kompis, vi kollade på film och tog en promenad genom stan, sen var det dags för mig att åka tillbaka till tivolit. I Jönköping fick jag massor polare i form av 8-14 åriga barn som sprang omrking och lekte när tivolit var stängt, väldigt roligt var det när dom pekade på mig när jag satt där i kassan, och skröt till sina vänner att dom kände mig, haha :P I Skene fick jag dock en väldigt bra kompis som heter Sabina, hon kom från rumänien, så hon lärde mig lite rumänska som jag kunde säga till electric :) Jag o Ragnhild åt lunchbuffé varje dag, och på kvällarna blev det bara chill. Det behövs ibland.

I Lindesberg var det kallt, så något festande blev det inte för min del.. Jag blev sjuk, svimmade och fick åka till akuten, men dom sa bara åt mig att åka hem o dricka vatten, så mormor, morfar o mamma kom o hämtade mig istället. Var hemma två nätter o vilade upp mig lite. Jag och Cornie delade på jobbtimmarna, så jag var ledig en hel del.. sprang runt och åkte lite karuseller, och sen kom farmor, farfar och min bror o hälsade på med.. vi åt på restaurang och jag visade dom runt. Det var dags att säga hejdå till skåningarna, för nu var det bara en plats kvar. Trollhättan. Jag o Ragnhild hade ett par roliga dagar tillsammans med lite shopping och lunch på restaurang. Jag lärde känna ett gäng killar så jag hade aldrig tråkigt när jag stog i snördragningen o jobbade, det var alltid nån som stog o gjorde mig sällskap :) Tyvärr blev jag dålig natten till söndag, så jag fick åka till akuten igen. Skulle bli inlagd egentligen men jag bestämde mig för att åka tillbaka till tivolit, på söndagen blev det dock inget jobb.. jag låg i sängen hela dagen, sen på kvällen pallrade jag mig ut och sa hejdå till Ragnhild för att hon skulle hem till Norge. Åkte vidare till Getinge, tivolibasen, där var det dags att ställa iordning allt för vintern. Packade ihop allt (typ 5 väskor och 7 påsar), sa hejdå till alla och satte mig i bilen med mamma o kjell. Kändes tråkigt på vägen hem, men vi tog svängen förbi Tylösand och det gjorde mig på lite bättre humör.


Nu har jag varit hemma i över tre veckor. Det känns skönt såklart, nu har jag tillgång till dusch, en fräsch toalett, kylskåp och kan träffa min familj och mina vänner när jag vill, men jag saknar det där livet så extremt mycket. Det är nog svårt för någon att förstå som inte har varit med om det själv. Om jag skulle skriva allt skulle det bli en hel bok, så jag försökte ta med lie av det bästa bara :) Jag har haft en helt underbar sommar, trots att jag blivit ovän med ett gäng personer pga olika omständigheter, men jag försöker glömma det och tänka gott om alla (förutom Folke för han förtjänar det inte). Jag blir helt varm i hela kroppen när jag kollar på bilder och videos från sommaren. Tack C och D, utan er hade min sommar inte ens blivit hälften så bra, jag saknar er.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0