I Bordeaux

Har haft helt underbara 11 dagar här nere, och ser fram emot de resterande 6 dagarna i Paris innan hemfärd. Men jag måste säga att det ska bli extremt skönt att komma hem också, jag saknar alla där hemma väldigt mycket. Nu har vi precis checkat in på ett hotell utanför Bordeaux, och snart ska jag ta en dusch och däcka i sängen. Är helt slut efter 8-9 timmars bilkörning.


I Belgien!

Fy vilken otroligt underbar dag! Det bästa jag vet är att resa runt, uppleva saker och träffa nya människor, och dom 24 sista timmarna har jag fått göra allt det! Vi har varit i 5 länder under dagen, hur coolt är inte det? Haha :p Sverige lämnade vi runt 5 imorse, sen blev det Danmark i ca. 4 timmar innan vi körde in i Tyskland. Efter det åkte vi igenom ett otroligt mysigt Holland, och nu ligger jag här, i en hotellsäng i Antwerpen, Belgien. Jag fick en chock när jag kom hit. Antwerpen är fullt av ortodoxa judar, ni vet såna med hatt, flätor och "klänningar" :p Det är första gången jag ser sådana människor och jag tycker det är väldigt häftigt. Staden här är riktigt häftig den med. Den påminner lite om Stockholm, men samtidigt behöver man bara gå in på en mindre gata för att se dessa fallfärdiga hus, sunkiga affärer och fattiga människor. När vi vandrade runt i staden efter att ha ätit otroligt god mat och druckit varsin drink på Brasserie De Markt så hann vi med att se både en stöld i en affär och två snubbar som försökte bryta sig in i en bil.. Så, jag är faktiskt väldigt glad att jag inte bor här.

Nu måste jag sova. Har precis tagit en dusch och lagt mig i dubbelsängen som jag har helt för mig själv :) Ska se till att breda ut mig extra mycket inatt för imorgon blir det många timmar i bilen igen. Vi börjar köra kl. 8 på morgonen och målet för morgondagen är Caen i normandie :) Godnatt!


En lång natt.

Klockan är 4 på natten och jag är fortfarande vaken. Har prickat av hela min to do-list, men håller fortfarande på med fördjupningsarbetet i psykologi som ska in om 9 timmar. Jag valde att skriva om Perceptionspsykologi, vilket faktiskt är väldigt intressant. Nu har jag inte så jättemycket kvar, sen får jag äntligen gå och lägga mig! Fy tusan vad skönt att jag inte börjar förrän 13.00 imorgon. Dock har jag ju en hel del att göra imorgon förmiddag, men jag får ju ändå sova ett par timmar inatt :)

Glömde skriva förut att jag har fått flera sår i min hårbotten. Det syns inte, men det känns skitläskigt. Igår när frisören sköljde ur blekningen ur mitt hår så sa hon "oj, hårbotten tog visst lite stryk".. och visst, ont som fan gjorde det under tiden blekningen satt i, men inte trodde jag att jag skulle få en massa sår :P Hoppas det läker snabbt, för det är faktiskt ganska obehagligt. Mamma och kjell gav mig en rosa keps (sån på bilden) idag, så den ska jag ha i frankrike för att skydda håret från solen lite :)

Nahe, nu ger jag mig in på sista refrängen av det där jäkla arbetet. När MacGyver börjar på tv:n så är det ett tecken på att det är dags att gå och lägga sig snart ;)


Keep it simple.

Ny design. Jag är trött på puttinuttiga saker, rosa, blommigt, rosetter... (När det kommer till verkliga livet och mitt rum så tröttnar jag aldrig på sånt, men här i bloggen blev det lite too much.) Så nu kör jag på så enkelt och "tråkigt" som det bara går. Det räcker såhär, för stunden iaf. Mer fokus på text och bilder.

Idag har det gått segt här hemma. Jag borde sätta fart egentligen, för om 28 timmar går bilen mot frankrike, och jag har en hel del att fixa innan dess. Det är bara det att jag känner mig inte helt hundra i kroppen, så det enda jag känner för är att ligga i soffan och chilla. Dock måste jag nog sätta fart nu om jag inte ska få det allt för stressigt imorgon. Har ett fördjupningsarbete i psykologi att göra ikväll med. Usch, jag hatar när man har såna här sega dagar. Allt känns så meningslöst och tråkigt.. och egentligen borde jag inte känna så, för mitt liv är allt annat än meningslöst och tråkigt för tillfället. Om några dagar sitter jag ju för sjutton och blickar ut över medelhavet! Hur underbart låter inte det?

Nae, nu ska jag skriva klart min to do-list, och sen är det dags att börja pricka av den. Jag ska försöka hinna skriva ett inlägg till innan jag lämnar sverige, sen får vi se hur mycket jag kommer kunna skriva här i bloggen dom kommande tre veckorna. Det beror helt på om jag hittar wifi på nåt ställe här och där :)


Lite extra utseendefixerad.

Idag är jag visst lite extra utseendefixerad. Blekte håret hemma igår, och det blev ju som väntat -gult. Inte extremt gult, men jag är lite känslig när det kommer till gula skiftningar i håret, det ser så billigt ut på något sätt. Så idag bokade jag tid på Mirakel kl. 12 för att slänga in en ask-nyansering. Var klar där runt 13.30 (blev väldigt nöjd med håret nu!) och då var det bara att åka till Dagny direkt. Nu ska jag vara här till 18 ikväll för att fixa naglarna och göra fransförlängning. Det ska bli så himla skönt att åka iväg på onsdag och känna att allt är fixat. Många tycker säkert att jag är lite väl utseendefixerad ibland, men det här är ett intresse jag har. Och det är ju inte så att jag fixar naglarna för att jag vill få uppmärksamhet från nån fransman, utan det är helt för min egen skull. Jag mår så jäkla bra när jag känner mig fin och fräsch.

Bloggen har verkligen glömts bort lite den sista tiden. Men det är så extremt mycket som händer i mitt liv just nu så det blir så. Jag sitter knappt aldrig vid datorn längre, max 2 timmar om man slår ut det på en hel vecka. Och ska jag vara ärlig så känns det så jäkla skönt att inte spendera så mycket tid framför den där skärmen längre. Jag inser nu hur mycket tid som gick åt varje dag till att läsa bloggar, kolla fb, spela och bara titta runt på "skit". Nu har jag fått bra sovrutiner, jag hinner med allt jag ska göra i hemmet/skolan och jag lägger mer tid på mitt eget liv istället för att läsa om andras :) För övrigt så fixade jag ett mvg i programhantering i förra veckan, och det firade jag med en sväng till Hugos uteservering med Cornelia och Jessica. Väl där började jag fundera på om åldersnivån på Hugos blir lägre, eller om det är jag som blir äldre? Troligtvis det sistnämnda. Fy vad gammal jag kände mig den där kvällen alltså! :p Det är skönt att bli äldre på ett sätt, men samtidigt undrar man vart tiden försvann. Det är ju inte länge sedan som jag hängde på Hugos varje vecka och kände mig skitcool där bland alla äldre 88:or, 87:or och 86:or som var där, haha.

På bilden ser ni en tidning som jag fick av frisören när jag satt med nyanseringen i håret. Där stod det om Nice på franska rivieran och det var väldigt intressant och rolig läsning med tanke på att jag kommer bo 4 mil där ifrån om några dagar :) Gött det ska bli då!!


RSS 2.0