Irritationer över dåliga stavare.

Är stolt över mig själv idag. Pallrade mig upp runt kl. 8 och cyklade till skolan, trots att jag egentligen är ledig idag. När hände det senast? Aldrig? haha. Jag vill bli klar med dom här jäkla Excel-uppgifterna någongång. Programhanteringskursen har varit så segdragen, egentligen är det ju bara repetition från Datakunskapen man läste förr.

Tog en paus nyss och kollade facebook en snabbis, och då kom jag på en sak som jag har tänkt skriva om länge. Har ni tänkt på vad felstavning, särskrivning och dåligt formulerade meningar gör så en människa verkar dum/korkad? Man kan vara hur smart som helst i verkligheten, men kan man inte stava så uppfattas man ändå som blåst, och tas oftast inte på allvar av andra människor. Som tur är så KAN 90% av mina vänner på facebook faktiskt stava och skriva välformulerade meningar, men dom andra 10% tycker jag verkligen synd om. Nu kan det ju vara så att man har dyslexi eller liknande, och det är ju en helt annan sak. Dessa människor som jag skriver om är såna som har alla förutsättningar för att kunna stava, dom har bara aldrig brytt sig om att lära sig på riktigt. Deras statusar ser ut ungefär såhär "hej nu liger jag i soffan min man är ute och springer det har varit en riktit bra dag det här jag har treffat mina vänner och fikat nu ska jag fortsäta se på tv kram", och sen finns det ju det som jag hatar ännu mer: "hey ja mår jätte bra, dd? ja tkr du e snygg, pözz". En sådan mening skulle jag kunnat ha skrivit för sådär 8-10 år sedan, när man hängde på skunk/lunar och trodde man var skitcool.. det hör ju liksom till i den åldern, men när folk i min ålder skriver på det där viset tycker jag att det är så enormt pinsamt. Om det är något som verkligen får en människa att verka blåst så är det att skriva som en 13 åring. Egentligen vet jag inte vad det här inlägget är bra för, jag behövde bara få ur mig mina irritationer över detta tror jag ;) Jag är tacksam för att Kit sa åt mig nångång under 2007 att "jätte" sitter ihop med ordet som kommer efter, "alltså jättebra och inte jätte bra", och att han tjatade på mig och att jag stavades med g på slutet och mig stavades mig och inte mej. Det är tack vare han som jag lämnade särskrivning och "fjortisstavning" bakom mig och började skriva som en vuxen människa. Att jag har bloggat till och från i 6 års tid har nog också gjort sitt, för på senare år har jag fått mycket beröm från lärare att jag skriver/formulerar mig väldigt bra. Så det första jag tänker göra när mina barn växer upp är att lära dom stava bra, för kan man inte behärska det så är det ett stort handikapp i framtiden. Så det så :)


En bild som inte alls har med texten att göra, men fin är den :)


Lite irriterad efter 9h i skolan...

Säger bara en sak: När jag får mitt slutbetyg i den här matte-kursen tänker jag aldrig mer röra en mattebok igen! Svårt är det ju inte direkt, bara så enormt tråkigt!!


Måndag.



Nu har jag varit hemma från tivolit i en hel vecka redan. Man tycker att tiden går så fort när man är iväg, men frågan är om den inte går ännu snabbare när man är hemma alltså. Iaf nu när man har så mycket för sig hela tiden. Jag har haft världens bästa vecka här hemma. Träffat många vänner, familjen, spenderat en massa tid på Varamon (bränt mig..), fikat, varit i sommarstugan, skrivit mvg på ett prov, hunnit med en snabb utgång på City bowl, och en trip till Vadstena för att växla pengar och äta glass med farmor och farfar... ja, listan blir lång. Och jag är så jäkla glad för att jag bestämde mig för att stanna hemma den här helgen och inte dra tillbaka till Norge. Isåfall hade jag suttit i en varm kassa i Fredrikstad just precis nu. Visst, det är väl inte helt fel det heller, men jag känner att jag vill få lite svensk sommar med mina nära och kära här hemma också. Om två veckor är det ju dags för frankrike, och därefter ger jag mig ut på vägarna med tivolit igen. Två saker har jag konstaterat under den här veckan, och det är: 1. Jag är så himla glad för att jag föddes i Motala. Jag vill gärna flytta här ifrån, och bo på andra platser under ett par år, och när det kommer till ett par saker så är staden mindre bra, men i det stora hela så är Motala en helt underbar stad. Framför allt utseendemässigt. 2. Mitt liv är toppen. Jag reser runt och ser saker regelbundet, jag har världens bästa familj, jag har ett fint hem, jag har underbara vänner, skolan går bra.. Så från och med nu ska jag fokusera på de här sakerna och tänka positivt istället för att lägga ner tid och energi på de mindre bra sakerna. Det negativa finns det också gott om kan jag lova, men varför ägna sånt skit en tanke när man har det så bra i övrigt? Nae, nu är det slut med sånt. Från och med nu är mitt liv skitbra, punkt ;)

(Eftersom jag har bestämt mig för att dra ner på datoranvändningen så blir det även lite mindre bloggning. Jag sitter i skolan nu, och ibland lånar jag Kjells dator hemma, men annars så försöker jag hålla mig borta från sånt. Det tar bara en massa tid, och jag känner att det finns bättre saker att lägga tiden på just nu.)


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen och det känns jäkligt bra faktiskt :) Jag har haft otroligt roligt i norge, och jag kommer verkligen sakna tivolit nu när jag inte ska tillbaka på 5-6 veckor, men samtidigt så ska det bli så skönt att vara hemma ett tag. Igår när jag kom hem runt 16.30 (efter 16 timmar i bilen), så hoppade jag in i duschen direkt, sen åt jag efterlängtad midsommarmat, pratade lite med mamma och Kjell, och gick o la mig för att vila en stund runt 17.30. Hade inte direkt planerat att somna, men det gjorde jag, och sen sov jag 13h fram till 7 imorse :p Har aldrig vaknat av mig själv så tidigt förut, men det betydde väl att min kropp hade sovit ifatt dom timmar som den ville. Jag gick upp och fixade frukost till mig och mamma på balkongen, havregrynsgröt och kokt ägg, sen satt vi och pratade en stund. Nu ska jag fortsätta packa upp väskorna, sen blir det plugg resten av dagen :)

Jag har skrivit en lång lista med allting jag måste hinna med nu under dessa tre veckor på hemmaplan. Många personer jag ska träffa, så jag hoppas att ni har tid för mig nu framöver ;)


I bilen påväg hem.


Sakta men säkert

Vi närmar oss gränsen nu. Vi kom iväg flera timmar senare än planerat och sen har vi fått stanna ett par gånger också. Runt 3-4 är vi väl framme iaf. Fy, nu börjar man bli riktigt seg. Bilen går bra dock, bensinförbrukningen är en annan femma.. Den här bilen drar upp emot 2 liter per mil. Skönt det ska bli att lägga sig och sova när vi kommer fram, tyvärr måste vi upp redan kl. 10 imorn bitti :( Nu stänger jag av allt internet, sen får vi se när jag har möjlighet att koppla upp mig på wifi. Här har ni en bild på min packning. Det märks ju att jag är tjej iaf, haha. Var det 3 månader jag skulle vara borta eller? ;)


Onsdag, mot Norge.

Då var dagen här. Om några timmar (jag har egentligen inte tid att sitta här..) går bilen mot Norge igen. Fy vad roligt det ska bli. Om jag blir lycklig av Lillehammer så är det ingenting mot hur jag mår i Trondheim.. det är helt jäkla underbart där uppe. En hel vecka ska jag få spendera i staden, varav 2½ dag är ledig, hur bra låter inte det? Vi ska hinna med en födelsedagsfest, många promenader in till stan, kanske en grillning och många sena kvällar med skitsnack vid vattnet! Hoppas på fint väder bara.. Vi har haft tur med vädret de senaste tre åren, så jag hoppas att det blir likadant i år.

Angående Tradera-lurendrejeri-grejen som jag skrev om för ett par dagar sedan, så finns det en person som jag är så enormt irriterad på för tillfället. Den första konflikten har löst sig, och jag hoppas att det paketet dyker upp här hemma idag. Men den andra konflikten känns helt omöjlig att lösa. Personen är så blåst!! Jag skrev ett mail till människan igår där jag förklarade att paketet inte dykt upp än och att det är asdåligt för att jag blev lovad att det skulle komma redan i fredags, och sen får man svaret "är du säker på att det inte kommit? Dom andra som jag lurade fick sina paket idag (tisdag) så det borde du med fått" Är du helt störd på riktigt?! Vem skriver så? För det första så VET jag väl om jag har fått paketet eller inte. Jag låter ju inte paketet ligga oöppnat, innanför dörren och går o skriver ett mail där jag förklarar att det INTE kommit. Herregud.. man blir ju rädd på riktigt. Jag får väl helt enkelt börja inse att jag gått miste om dom där hundralapparna.

Nae nu ska jag inte reta upp mig igen :p Det här är en bra dag och jag ska ha jäkligt roligt. Det är lika bra att jag sätter fart nu så att jag inte behöver stressa. Ska försöka blogga så mycket jag kan.. Om jag inte minns fel så har vi wifi på tivoliplatsen! Puss!



Update:
Jag fick ett paket på posten idag. Inte från den första konfliken, utan från den blåsta människan i konflikt nr 2 som jag skrev om ovan. Problemet är att jag fick helt fel grej, haha. Ibland undrar man ju om vissa människor ens har några hjärnceller? Om man vet att man har strulat till det, och vill göra rätt för sig och skicka en vara till en person som man lurat på pengar, då ser man väl för fan till att det åtminstone blir rätt grej man skickar?!


Livlig fantasi

Jag måste säga att jag är så jäkla stolt över mig själv och vad jag har presterat det här året. Jag har inte övervunnit bara en, utan fyra stora rädslor som har funnits i mitt liv i flera år. Nu är dom borta och jag känner mig starkare än någonsin. Nu är det bara lite finjusteringar som behövs göras lite här och där i mitt liv, och sen är jag nöjd med tillvaron :) Jag är väl rätt nöjd nu med, men jag behöver lite mer kontroll känner jag, och framför allt ett eget boende igen.

Jag måste berätta om en sak som hände igår. Kjell, som jag bor med, har en jäkla fantasi alltså. Han kan dra till med saker när man minst anar det. Om han går ut med soporna och mamma frågar honom om det gick bra efter att han kommit tillbaka igen, kan han svara något i stil med "Nae, det var avspärrat nere vid parkeringen för dom ska gräva upp hela asfalten för att det ligger ett dött lik där under". Man bara "ooookej" :D Igår ringde en snubbe på bilen som Kjell har lagt ut till försäljning på Blocket. Samtalet flyter på och allt verkar bra, sen när dom ska avsluta så låter det ungefär såhär: Killen i telefonen: "Aa men jag har inte riktigt så mycket pengar, kan du inte gå ner 2000?" Kjell: "Jag ska fundera på det, sen ringer jag tillbaka till dig igen imorgon när jag kommer hem från Kebnekaise. Du vet, jag jobbar som paraboluppsättare på fritidshus där uppe på kebnekaise, så jag måste flyga hem med helikopter inatt. Men jag är nog hemma runt kl. 11, så jag hör av mig då. Hejdå" Jag, mamma och Johanna (min kusin som var här igårkväll) bara kollade på varandra och höll på att skratta ihjäl oss. Vart får han allt ifrån? Och att han lyckas hålla minen och vara iskall i telefonen när han hittar på en massa saker på det där sättet är ju ett under, haha :P Här hemma är varje dag som ett äventyr alltså :D


Var tvungen att fixa en bild i paint, haha.



Tisdag, Studiedag.

Den här bloggdesignen var ju ingen höjdare känner jag, är redan trött på den. Dock finns det inte tid att fixa någon ny nu, så det får vänta tills nångång i juni när jag är hemma igen och skolan är klar.
Imorse vaknade jag på ett jäkligt bra sätt. Det känns lite smålyxigt när man vaknar av att man får bud till dörren, skriver på något papper och öppnar ett paket beståendes av D&G-solbrillor, Gucci-keps och juicy couture-tracksuit. Himla fint alltså.. och brillorna var jättefina verkligen. Dom kommer jag få mycket användning av framöver :)

Idag är det dags att packa allt inför Norgeresan. Ska iväg och handla lite grejer till mina vänner i Norge. Bl.a. en limpa cigaretter. Visste ni att ett paket cigaretter kostar runt 100kr (ca. 120 svenska) i Norge? Så det är ju inte så konstigt att dom skickar med mig en beställning hem :P Jag ska även hälsa på pappa en sväng, hämta ut ett paket och köpa god mat till kvällen. Vi ska plocka ihop vår egen sallad i salladsbaren på Östenssons, och äta kvällsmat ute på balkongen ikväll. Skönt med lite bra mat innan man åker iväg och lever på vatten, bröd och nudlar.


Bild lånad från Jonnas facebook.


I skolan

Sitter i skolan och började precis med Excel. Word och Powerpoint är okej, men Excel är enormt segt måste jag säga. Fick nyss tillbaka provet på Word, och det blev mvg, så speciellt svårt är det ju inte precis. Som tur är så är jag klar med Programhanteringskursen när som helst :) I Matte har jag två prov kvar, i historia har jag ett prov, en hemtenta, en uppsats och ett seminarium, och sen har jag tre ämnen till (religion, samhäll och psykologi), med minst lika mycket grejer. Så det är ju inte speciellt konstigt att man känner sig lite småstressad! Allt detta ska göras inom en månad, varav jag är i Norge två veckor. Förhoppningsvis kan jag plugga rätt mycket i Norge med, så det kanske går.. Jag är inte den som ger upp i första taget iaf. Men jag måste säga att jag tycker att lärarna på komvux kör på lite överdrivet hårt med oss.. Jag kan inte tänka mig att man behöver skriva hemtentor och ha seminarium när man läser historia på gymnasiet, eller? Och historia A som jag läser nu ska ju egentligen vara på gymnasienivå. Men men, man får se det som kunskap och bra förberedelser inför högre studier.

I eftermiddag när skolan är slut ska jag hem till farmor och farfar en sväng. Farfar har lagat min cykel, så jag ska hämta den, och sen blir det nog lite fika också eftersom vi inte träffas på ett bra tag :) Senare ikväll kommer min kusin Johanna till oss, så ska jag visa henne hur man gör en balsminkning (hon har bal i helgen, men jag kan tyvärr inte vara hemma och sminka henne). Så det är ganska fullt upp som vanligt :)

För övrigt så har jag haft den bästa helgen på länge. Bröllopet blev riktigt trevligt, och fredagen och lördagen blev toppen dom också :) Är så glad att jag har vissa människor i mitt liv.

Ne nu är det bäst att jag fortsätter med Excel en stund. Har möte med min lärare kl. 14 så det är bäst att köra på nu den sista timmen :)


Datorförbud.

Den här dagen har varit bra, men den kunde ha blivit betydligt bättre. Jag fick iaf träffa farmor, farfar, mormor och morfar, och det var ju väldigt trevligt :) Vi har suttit ute på balkongen hela kvällen, ätit god mat, fikat och bara pratat en massa skit. Det var dåligt väder på förmiddagen, men kvällen blev otroligt fin. Efter att dem åkt hem la jag mig i badet och gjorde mig ren o fin inför morgondagens bröllop :p Jag ska faktiskt stänga av datorn när som helst och krypa ner i sängen, mår inte alls bra. Jag blir så otroligt ledsen och besviken på vissa saker, så jag går runt och känner mig rätt nedstämd till och från. Men men, snart åker jag iväg igen och då ska jag unna mig själv att bara släppa ALLT skit här hemma och bara njuta av tiden.

Jag känner att skolan har hamnat lite efter nu när jag har varit i Norge, så från och med nu stänger jag ner datorn i ca. 1 månad fram över. Ska försöka blogga, kolla facebook och använda mailen bara nån enstaka gång per dag genom mobilen bara, för jag känner att jag måste prioritera rätt saker just nu, och jag får faktiskt inte speciellt mycket skolarbete gjort när jag har facebook och bloggar på datorn bredvid skolböckerna. Finns det tid så kanske jag sätter mig här en stund och skriver ett par blogginlägg, men från och med nu kommer iaf skolan komma i första hand. Jag har börjat sova väldigt dåligt bara för att jag är stressad över hur jag ska hinna med allt. Det skulle ju vara väldigt skönt om jag kunde åka till frankrike om en månad och känna att precis allt är klart här hemma. Det är mitt mål.

Så nu vet ni att det kommer bli rätt så få blogginlägg i framtiden, men jag ska försöka hinna med ett per dag iaf :) Godnatt!


Fyra nya böcker som jag fick hem för ett par veckor sedan :) Snacka snyggt av Elaine Eksvärd började jag på idag, dom andra tre ska jag försöka hinna med när jag är i Norge i två veckor :)


Fredag

Att börja dagen med att ställa sig och diska är ju inte det bästa jag vet precis. Snarare tvärtom. Jag ska försöka att inte låta som en bortskämd, tjurig tonåring nu, men jag HATAR att diska. Det handlar inte om slöhet, det är mer att jag tycker att det är så jäkla tråkigt och tidskrävande. Det första jag ska köpa mig i höst när jag flyttar hemifrån är en bänkdiskmaskin.

Jag ska försöka att lägga det dåliga humöret åt sidan nu och istället sätta fart med mitt rum :) Mormor och morfar kommer på middag ikväll, så då ska det vara nybäddat och fint överallt. Efter att jag var i Ullared är mitt rum proppat med grejer, och det trivs jag inte med, så jag ska försöka packa ner lite skit som inte använts och köra ut det till resten av mina grejer hos farmor och farfar.


Kul att baka, men mindre kul att diska alla miljoner skålar och skedar som man använder.


Snart sitter man här..


Franska rivieran. Paris. Cannes.
Tänk så mycket jag kommer få se och vara med om! Jag läntar så otroligt mycket till den 13:e juni!!
( hoppas att det var okej att jag lånade bilden;) )


Torsdag.

Inte nog att man har personliga problem på nära håll, skitmycket att göra i skolan, mycket strul inom jobbet och en mängd idioter runt omkring sig som inte vet hur man ska bete sig, NEJ, man ska hålla på och bli lurad på pengar på Tradera hela tiden också?! En gång för typ en månad sedan, henne har jag dock kommit i kontakt med nu och håller på att försöka bevisa att jag har fört över pengarna, men nu hände det igen! Alltså jag har god lust att bara skita i det. Rätt ska vara rätt, och mig lurar man fan inte bara sådär (jag är alltid noggrann och eftertänksam innan jag handlar något därifrån, så det här är bara otur..), men jag ORKAR inte. Jag är så psykiskt slutkörd efter allt annat som händer och sker, att jag inte orkar med att bry mig om nån tusenlapp hit och dit. Men visst blir man irriterad.

Ne nu lämnar vi det. Den här dagen började inte alls som planerat. Fick höra sent igår att jag inte har någon lektion idag för att det är idag som dom ska på studiebesök till Stockholm. Så min kropp valde visst att ta sovmorgon till 11.30. Jag hade ställt 20 alarm mellan 8 och halv 10, men jag har bara ett svagt minne av att jag har hört/stängt av ett par stycken. Så det var väl lika bra att min kropp fick sova ut nu så jag är pigg och glad i helgen :) Snart kommer min bror hit på middag, och sen ska jag sätta fart med mina macarons, lite städning och en massa plugg.

Ska även försöka hinna med lite bloggning, en trip till solariumet, en sväng till stan med Brunis och en kvällspromenad.


Mina macarons jag bakade i måndags :) Rosa med hallonsmak, gul med banansmak, vit med vaniljsmak och turkosa (syns ej på bilden) med mintchokladsmak. Fler bilder kommer när dom är klara.


Shopping och fullproppat liv.

Usch, jag har lite dåligt samvete faktiskt. Har shoppat betydligt mer än vad jag borde ha gjort idag. Först blev det ju dom där beställningarna på Ray Ban och högtalare på förmiddagen, på eftermiddagen blev det stan med Johanna, där köpte jag bl.a. ett par beige chinos och en jättefin jeansjacka. Och nu på kvällen blev det en keps från Gucci, en tracksuit från Juicy Couture och ytterligare ett par solbrillor från Dolce & Gabbana. Men jag ska försöka lägga det dåliga samvetet åt sidan, för efter allt slit i skolan och på jobbet så är jag faktiskt värd det här.  Och det här var ju inga impulsköp direkt (D&G-brillorna var väl det enda som var lite onödigt), utan allting har jag spanat på i nästan ett år. Ray Ban och mysdress från Juicy har jag önskat mig i säkert 3-4 år, så jag kommer bli helt överlycklig när paketet kommer i brevlådan!

 

Jag är lite småseg ikväll, så jag ska faktiskt stänga av datorn nu och lägga mig och läsa min nya tidning som jag inte ens hunnit bläddra i än. Imorgon ska jag upp tidigt och ta en morgonpromenad, duscha samt fylla mina macarons (som jag bakade i måndags) med smörkräm innan skolan börjar vid 13-tiden. Helgen består av historia-prov, middag med mormor och morfar, bröllop och en dagstur till Sthlm för att planera frankrike-resan. Fullt upp!


Onsdag.

Sådär, nu har jag äntligen tid att återgå till vardagen igen. När jag kom hem i måndags blev det ju att sova ett par timmar, sen på kvällen åt vi på restaurang och åkte till Skänninge med min moster och hennes kille och såg på ett mäktigt fyrverkeri, sen igår fick jag gå upp tidigt för då skulle vi in till Godegårdsmarken, och efter det blev det en mysig fika i sommarstugan innan vi åkte hem :) På kvällen blev det massor snack om Frankrike och det gjorde mig helt lycklig, och nu längtar jag ÄNNU mer. Dock är det en hel del jag måste fixa innan dess, så som pass, europeiskt sjukförsäkringskort (beställde ett nyss), bli helt klar i skolan, och köpa lite sommarkläääder :)

Bara för att jag varit så duktig och sparat ihop en massa pengar på sista tiden så unnade jag mig ett par Ray ban aviator och en rosa bärbar högtalare till min iphone nyss :) Hoppas det hinner komma inom närmsta veckan, för snart drar ju jag tillbaka till mitt älskade norge igen. Först ut är Brumunddal och sen underbara Trondheim :D Ser fram emot att ligga där vid vattnet med mina vänner, med en cider i handen och lyssna på bra musik.

Tivolit må vara väldigt slitsamt och lite sunkigt ibland, men jag är så jäkla glad att jag halkade på det där bananskalet för 3 år sedan och kom i kontakt med det här livet. Jag kan inte ens tänka mig hur tråkigt mitt liv hade varit om jag hade suttit hemma de tre senaste somrarna och bara sett och gjort samma saker hela tiden. Jag hade inte utvecklats alls på samma sätt. Jag hörde en sak när jag var på tivolit för två veckor sedan, och det var att en kille hade kallat mig för "krutbruden", haha.. Jag? Han hade visst sagt att jag inte drar mig för att säga var jag tycker och är det något som krånglar så ser jag till att allt fixar sig, även om jag måste vara hård mot folk. Jag tycker faktiskt att det är lite roligt.. Visst, det har väl lite med ålder att göra, men mest är det tack vare tivolit. För när jag sitter i kassan, eller under lediga tiden, så måste man lära sig att säga ifrån ordentligt och inte låta folk styra över en. Det bästa jag vet är när det kommer en sur jävla gubbe som man kan vara lite hård emot. Eller de sura mammorna ska vi inte ens tala om. Självklart är jag ju trevlig mot alla, men går folk för långt så drar jag mig inte för att göra detsamma.

Nu ska jag fixa till mig och dra iväg en sväng. Blir mer bloggning ikväll.




RSS 2.0