Om ett år kanske..

Har legat i soffan i ett par timmar och tyckt synd om mig själv, haft ett långt telefonsamtal med min älskade mamma och kollat på en Stockholms-guide-app som jag fixade till mobilen. Ju mer jag tänker på att flytta till den staden desto mer självklart känns det. Jag respekterar folk som vill bo kvar här i Motala hela livet, jag ville själv det när jag var yngre, och jag respekterar verkligen dem som skaffar barn i ung ålder (mina föräldrar gjorde det och relationen jag har idag till dem, som bästa kompisar, är jag jätteglad för), men ju äldre jag blir så inser jag att det här livet är inte riktigt något för mig. Inte just nu iaf. Jag tycker om Motala, och jag kommer alltid komma tillbaka hit, men just nu känns det så litet. Det kanske är tivolit som har gjort att jag börjat tänka såhär.. Efter tre år, och ca. 30 städer/ år så är jag van vid att det händer saker och att jag får uppleva en massa :) Efter att ha kollat i guiden så har jag nu en lista med 79 saker att göra i Stockholm, haha. Bland annat..


.. Besöka Och himlen därtill och äta en loungemeny i Skybaren.
(Bild lånad här ifrån.)


Takvandring runt Gamla stan :)
(Bild lånad från Tyra.)


Fira högtider på Skansen :)


Åka skridskor på Kungsträdgårdens skridskobana kanske? :D

Nu tänker jag sluta med att gå runt och vänta på att saker och ting ska hända, nu tänker jag GÖRA så att saker och ting händer i mitt liv :)


Sjuk.

Ärligt talat så känner jag mig som ett vrak idag. Det var tänkt att jag skulle gå upp tidigt, städa iordning lite, plugga massor, tagit en promenad med mamma i det fina vädret bort till mormor och fikat tillsammans med henne, Tindra och deras nybakade lussebullar. Men nu får jag se. Jag har en tand som håller på att växa ut på höger sida, och smärtan från det gör mig halvt förlamad på hela den sidan av ansiktet. Det gör ont att prata, skratta, äta, sova.. ja, allt.

Och så har jag skadat hälen med på något sätt, så det gör ont när jag går på den. Haha, ja det låter nästan som att det är bäst att jag lägger mig under täcket resten av dagen :D Skulle jag möta någon såhär skulle nog denna tro att jag har åkt på stryk, eftersom jag både haltar och pratar lite konstigt, haha.

Plugga ska jag väl kunna göra iaf, så jag ska ta med mig böckerna till soffan nu tänkte jag.


Ibland blir jag kallad hypokondriker, men idag ÄR det faktiskt synd om mig ;)

Julklappar.

Jag försöker dra ner på impulsshoppingen lite. Så istället för att komma hem med 200 påsar från stan igår så tog jag en mängd bilder på saker som jag önskar mig i julklapp :) När man är liten önskar man sig bara grejer, sen kommer man in i en period då man bara vill ha pengar. Nu har jag kommit över den perioden och önskar mig grejer igen. Självklart är det aldrig fel med pengar, men det är ju roligare med hårda paket :D Det viktigaste för mig på julafton är dock att få vara med min familj. Det har varit lite krångligt det senaste året pga. olika omständigheter, men allt går bara man vill :)


Kalender, Bokia, ca. 170:-
Jag vill egentligen ha en mix av båda två. Jag gillar pärmen och färgen på den rosa, men jag vill ha två dagar på varje uppslag så att man får mer plats att skriva, och så var det i den svarta.


6 pack med bubblor :) Har tänkt köpa en av dem där innan, i en större förpackning, men jag har aldrig kunnat bestämma mig för färg/doft. Så det här kitet var ju skitbra :)


Skor från Adidas / team sportia.


Stickad tröja från Gina tricot. Det måste väl inte vara den rosa, men mitt öga dras automatiskt till allt som är rosa när jag går någonstans.

Nagellack från O.P.I. Rainbow Connection från The Muppets Collection. Det är inte rött, utan multifärgat, men det var slut inne i stan.


Myströja från Gina tricot. Kunde inte bestämma mig för färg, men det lutar åt den grå.


Nagellack från Essie. Mörk-turkost eller det ljusblå som sitter precis brevid det turkosa.


Tisdag

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Mötte upp Carro på stan och gick till Platen och pratade med dom där, sen blev det lunch, lite julshopping och ett besök hos min kära pappa. Direkt när jag kom hem satte jag igång att julpynta i vardagsrummet, och nu är jag äntligen klar med allt! Ska sätta mig i soffan och äta nu framför Halv åtta hos mig. Äntligen. Visar några bilder senare :)

Evernote

Evernote är världens bästa app för en To Do-list-narkoman som mig. Jag skriver en lista i programmet i datorn, synkar med mobilen och därefter kan jag pricka av allt direkt med appen. Nu slipper jag skriva 500 To Do-lists varje vecka :) Det bästa är dock att man skriver listan på datorn och sen kan se den i mobilen. Tidigare har jag haft en app där man kan göra listor, men då måste man skriva listorna direkt i telefonen, och är listorna typ 100 punkter långa så tar det lite tid :P


När man vågar, är hälften vunnet!

Jag gjorde precis något smått galet. Något som jag iofs har legat och tänkt på flera kvällar i rad, men jag trodde aldrig att jag faktiskt skulle göra det. Nu är det bara att hoppas på svar. Om svaret blir vad jag hoppas på skulle hela min värld vändas upp och ner, men till det bättre såklart. Om inte, så kan man alltid dra till Cypern, haha. Jag vet iaf att jag inte blir kvar i Motala länge till.

Dags att tända lite lampor/ljus och göra det fint här hemma. Kanske en dusch också. Ikväll är det mys framför tv:n som gäller :)


Säljes.

Under den nya kategorin "Säljes" kommer det komma upp bilder på saker jag vill sälja. Jag ska flytta hem snart nämligen och har alldeles för mycket grejer liggandes. Den största anledningen till att jag flyttar hem är för att jag räknar med att lämna Motala ganska snart, och då vill jag inte ha någon "fast punkt" utan kunna resa med kort varsel och ha alla ägodelar i en resväska ( få ner allt i en väska? never gonna happen, men på ett ungefär ;) ).


Inspiration

Ny kategori, Inspiration. Här kommer ni få se bilder och läsa texter som inspirerar mig. Framför allt framgångsrika, vackra kvinnor eller texter om självkänsla/motivation. Exempel:

En av dem coolaste tjejerna jag vet, Ulrikke Lund. Hon lever drömlivet i Bergen, Norge, är otroligt söt och inspirerar väldigt mycket med hennes dagens outfit :)


Om mig

Ny kategori, Om mig. Under den kategorien kommer det snart upp lite information om mig :)

Vardagslyx

Igår var det en riktig chill-söndag. Jag fick lite gjort under dagen, men på eftermiddagen såg det ut såhär. Oreos, mjölk, SOLO och Wellness. Och en massa ljus såklart. Jag mår bra av ljus har jag kommit på, speciellt de som doftar gott. För ett tag sedan hade ju jag ljusparty här hemma, och då köpte jag den silvriga ljusstaken som man ser längst bort på bordet. Det är nog min nya favorit :) Tillsammans med den köpte jag en blandning med 16 ljus med olika dofter, så på kvällarna väljer jag doft lite efter humör :P


Drömmar/mål

  • Jag vill faktiskt flytta hem igen, för att ha möjlighet att spara ihop en massa pengar och göra roligare saker för dom än att betala hyra/räkningar för nästan allt.
  • Jag vill jobba på Tivoli i ytterligare ett år.
  • Jag vill få ett riktigt bra slutbetyg.
  • Jag vill gå en riktig make up artist-utbildning.
  • Jag vill utbilda mig till spaterapeut i Stockholm.
  • Jag vill åka till USA, antingen som au pair eller som student.
  • Jag vill gå en bartenderutbildning i något varmt land.
  • Jag vill gå en riktigt bra nagelteknologutbildning.
  • Jag vill köpa min första äkta Louis Vuitton Tivoli GM väska.
  • Jag vill få tillbaka den fina kvaliteten på mitt hår och att det ska bli långt.
  • Jag vill tatuera mig.
  • Jag vill flytta till Stockholm.
  • Jag vill få jobb på en tidning och skriva om något som jag brinner för.
  • Jag vill gå ner i vikt, bli mer hälsosam och tycka om mig själv.
  • Jag vill ta körkort, köpa en bil och köra omkring o spela jättehög musik.
  • Jag vill ge mig ut på en "jorden runt"-resa och se saker.


Ett år av mitt liv

Jag har gjort en deal med mig själv. Under ett år ska jag blogga VARJE DAG. Jag känner att mycket håller på att hända i mitt liv just nu, så om ett år vill jag ha alla förändringar svart på vitt. Det känns som om livet går så snabbt och att man inte hinner med någonting, men går man tillbaka ett år från dagens datum så inser man att man visst har varit med om en hel del. Så från och med 1 December 2011 till den 1 December 2012, kommer ni kunna följa mig och vad som händer i mitt liv. Självklart kommer ni att få följa mig efter det också, men vi börjar med det här ;)

Jag den 26/11 2011.


Söndag

Har inte lämnat sängen på snart 24 timmar. Mat, kladdkaka, tidningar, en ny bok, tv, telefonen och godis. Mer chill än såhär kan det inte bli. Men det behövs ju ibland, imorgon börjar jag nämligen skolan igen och då är det all in som gäller :)


Friday.

"God morgon" bloggen :) Imorse var jag uppe redan kl. sex. Det var mörkt ute fortfarande så jag tände alla lampor i fönstrena, tre ljuslyktor och tre rosa antikljus på tvbordet. Och sen kokade jag kaffe (jag gillar inte ens kaffe, men det kändes liksom som att det hörde till), tog med mig mitt stora duntäcke och la mig i soffan framför Nyhetsmorgon. Jag hade ju tänkt vara lite effektiv på morgonen och plocka iordning lite, läsa osv. men det slutade med att jag sov i tre timmar. Nu sitter jag fortfarande kvar här i soffan, ljusen har slocknat och det enda effektiva jag har gjort idag är att ta fram en lasagne ur kylskåpet, värma den och äta upp den, haha. Men dagen är ju inte slut ännu så jag tänkte sätta fart snart :) Har en hel del att göra idag, mest pappersarbete och ringa samtal, sen ska jag nog baka en äppelpaj ikväll tills SI kommer hem och fira att det är fredag (Inte för att det spelar någon större roll eftersom jag är ledig varje dag :P).
Måste berätta en annan sak också. Hittade min nya favoritblogg för ett par timmar sedan :) Världens sötaste Lilié som verkar vara precis som jag, hon lever dock ett lite mer glamouröst och intressant liv än vad jag gör för tillfället :p
Den här ljuslyktan från Partylite är på väg hem till mig nu :) Hade ju ljusparty här hemma förra onsdagen och då beställde jag denna. Den är tusen gånger finare i verkligheten!

RSS 2.0