Torsdag.

Hittade bästa "morgonlåten" imorse. Satte på den här låten och cyklade iväg mot skolan. Först kändes det aslöjligt, men efter ett tag kunde jag känna låtens flow sprida sig genom kroppen och det kändes som jag cyklade på moln, haha. En rätt bra start på dagen faktiskt ;) Hade bara en lektion idag egentligen, men jag hade bokat in två extra lektioner, data och matte, eftersom jag har prov i dom ämnena på måndag. Datan gick skitbra, och matten likaså. Eftersom jag började 6 ämnen samtidigt, och ungefär 1 månad efter alla andra, så har jag fått ta igen en hel del. Jag har lagt matte och data lite åt sidan fram tills nu, eftersom jag tycker att dom ämnena är lättast. Så på en vecka har jag nu tagit igen vad de andra har gjort på 6 veckor. Allt jag kan säga är att jag är väldigt glad att jag har lätt för att lära, annars hade det blivit förjäkla jobbigt.

På vägen hem cyklade jag ner till vattnet i Varamon, och då blev det den här låten istället. Många tycker nog att jag har en väldigt konstig musiksmak.. Och egentligen kan jag inte sätta fingret på vad jag gillar för musik, jag tycker bara om när dom förmedlar den där känslan som gör så man inte kan sluta le :)

När jag kom hem blev det lite disk o fix, sen blev det en promenad med Johanna nere i Råssnäs :) Enligt runkeeper har jag gått ungefär 1,5 mil idag. Inte dåligt :) Men när det är sånt här väder ute så måste man ju vara ute.. Det finns inget bättre än att gå nere vid vattnet med någon man tycker om, samtidigt som man ser solen gå ner.

Nu ska jag sluta babbla och slänga mig i soffan med en burgare o se på Big brother :) Sen blir det massor fix inför Stockholm, woho!


Dumma människor.


Det på bilden måste vara det dummaste jag har sett i mitt liv. Någon som vet vad det är? Det är en fettmagnet, tydligen. Om man håller den över maten så suger den åt sig allt fett i maten. Människan som kom på det där måste ju vara ett geni.. not. Jag tror inte att det fungerar för fem öre, och om den nu skulle suga åt sig allt fett, så drar den även med sig all smak. Det roliga är att folk faktiskt köper den där prylen.

 

På tal om genier.. Har ni sett den här snubben? Han som tror att han har kommit på hur vi ska lösa det där med global uppvärmning. Bra jobbat Örjan!


Skönhetsjunkie


Okej, här kommer ett lite mindre gnälligt inlägg :) Precis innan jag flyttade hem spenderade jag två veckor med att rensa bland gammalt skit. Innan hade jag klagat på att jag inte har några kläder, inga nagellack och alldeles för lite smink, men efter dom två veckorna så förstod jag vad mamma har menat när hon har sagt "du behöver inte köpa mer saker, för du har grejer så att du kan bada i dem". SÅ, jag gjorde en deal med mig själv.. Från och med nu har jag 90% köpstopp (100% - att inte köpa något, känns inte som mig grej riktigt :p). Vilket betyder att jag undviker affärer, alltid måste tänka efter en extra gång innan jag handlar någonting, och istället använder det jag har. Smart va? Haha ;) Så när en body lotion tar slut, letar jag fram en ny i lådan. Tro mig, jag skulle nog klara mig minst 2 år med det jag äger.. Jag fick en chock när jag rensade bland grejerna, och då slängde jag ändå över hälften.


Men iaf.. det finns undantag, och det är grejer som ansiktsrengöring. I 3 års tid har jag använt mig av Cliniques 3 stegs-serie (bilden ovan), framför allt ansiktsvattnet för det tycker jag är jättebra. Rengöringen är riktigt bra den med, men eftersom jag, tyvärr, är ganska slarvig i perioder så känner jag att det räcker med att använda någon lite billigare. Just nu använder jag denna (den i mitten), från apoteket. Dramatically Different Moisturizing Lotion (gula flaskan) är helt magisk, dock kostar den ~500:-, så det är inget jag unnar mig varje dag precis. Men eftersom detta är en förbrukningsvara (och inget man köper hem ett lager av..) så måste jag köpa nytt när det tar slut :) Och nu känner jag för att testa  något nytt. Läste om Clean Start från Dermalogica nyss, och blev sugen på att testa. Deras dagkräm"Brighten Up" med SPF 15 är det första jag tänker köpa hem, den ger lite färg och lyster samtidigt som den mattar ner.


Världens händelserikaste liv.

När jag kom hem så stank det så mycket rök i lägenheten att jag fick för mig att det brann nånstans innan jag insåg vad det var. Egentligen är det ju så att man SKA kunna röka under fläkten om man vill, så antingen måste hon röka såna enorma mängder eller så måste det vara något fel på systemet. I vilket fall som helst tänker jag inte stå ut med det längre så nu har jag ringt Platen. Dom skulle komma hit nån dag snart :)

Sen jag kom hem har jag bara suttit här och läst bloggar. Det har inte funnits tid till det på länge så jag kände att jag behövde läsa ifatt lite. Jag har en länklista med typ 30 bloggar, men det är ungefär 5 av dom som jag är helt beroende av. Dessa tjejer är så extremt motiverande och inspirerande så det är inte sant.. Varje gång jag läser någon av dessa bloggar så vill jag antingen ut och springa eller lägga mig i sängen och planera nya drömmar/mål, haha. Jag antar att det är det som kännetecknar en riktigt bra blogg. Och det är ju mer än man kan säga om min blogg för tillfället.. Mitt liv är så händelselöst just nu, så ni får stå ut med dessa tråkiga inlägg med mest en massa gnäll och annat skit.


Bild lånad från Ulrikke Lund. En av tjejerna som jag nyss nämnde.



Tisdag.

Timos död tog hårt på mig. Jag somnade inte förrän runt 5 inatt, så jag bestämde mig för att stanna hemma ifrån skolan idag. Det tar emot att vara hemma, men när någonting sånt här händer så måste man ju tillåta sig själv att sörja en stund. Idag lägger folk upp bilder från platsen, platsen som nu består av blommor, öl och bränt gräs. "Delar en sista öl med dig kompis"... Usch, så sorgligt. Men som jag skrev igår så går livet vidare.. Idag kommer mormor och morfar hit och äter årets första surströmmingsklämma :) Det ska bli så gott! Senare ikväll blir det en promenad, lite plugg och kanske ett bad.

Precis innan jag vaknade imorse så drömde jag att jag satt i en brinnande/rykande bil med två slitzbrudar (eh..). Bilen har väl att göra med bilolyckan, brudarna vet jag inte hur dom kom in i bilden, men när röken blev för jobbig så vaknade jag, och då visade det sig att röken var äkta. Då är det kärringen under som sitter o röker under hennes fläkt..  Så hela dagen har det stuckit i ögonen, och nu har jag fått världens huvudvärk också. Dumma tant.. nästa gång går jag ner och säger till, för jag har inga planer på att dö av passiv rökning.


26 mars 2012

AAAAAAAAAAAAAAH vilka människor det finns!! Nu håller det här på att förvandlas till värsta gnäll-bloggen, och det är helt fel egentligen, för jag är absolut inte en gnällig människa. Men ibland kommer man in i såna här perioder när människor verkar göra allt för att irritera en. Jag skulle kunna skriva en lista med typ 20 saker som jag är så extremt irriterad på just nu. Jag hatar att vara irriterad, men vad gör man... det är ju svårt att va något annat när folk omkring en är riktiga idioter!  Sådär.. nu har jag fått avreagera mig lite iaf.. så nu ska jag försöka släppa det där.

(Tar en paus, kollar facebook och ser att en vän till mig har dött i en bilolycka under dagen..).



Nu känns ju allt det jag precis skrev helt meningslöst. Det är när såna här saker händer som man verkligen vaknar upp och inser att vad som helst kan hända. Min bror är ute o kör med hans volvo jämt, det skulle lika gärna kunna vara han! Nu var det istället Timo, som jag visserligen inte känt längre än 1½ år, men vi bor ju i en liten stad och man har ju sett varandra växa upp på avstånd. När jag köpte min iphone i oktober så började han och jag köra Wordfeud mot varandra, sen spelade vi varje dag fram tills februari (Jag vann typ 2 gånger av 100, men det hör inte hit :p). Vi hade roliga samtal i WF-chatten, och han bara fanns där dagligen, med hans kommentarer, åsikter och sköna inlägg på facebook. "Poff" sa det, så var det slut på sånt. Det var ju senast igår som jag tänkte "haha fy vad rolig han är", och det var för 10 dagar sedan som jag såg en bild han la upp på sin flickvän, och tänkte "dom där är ju för gulliga, dom kommer säkert vara tillsammans för alltid". Jag har aldrig varit med om att en vän, bekant eller närstående i så ung ålder har dött förut. Självklart har jag varit med om dödsfall, men det har varit äldre släktingar som dött en naturlig död. Det här är bara så fel, han hade så många år kvar att leva. Det är nu man börjar säga till sig själv: Tänk om.. Men det tjänar inget till. Jag försöker att inte tänka på det, men varje gång man går in på facebook så är det någon som taggat honom i en bild eller skrivit något inlägg. Sen plågar jag mig själv med att gå in på hans profil ibland också, och då kan jag verkligen inte hålla tillbaka tårarna, när jag ser vad alla skriver om honom. Men, jag ska försöka släppa alla jobbiga tankar nu, och bara minnas honom som den roliga kille han var. Det är hemskt när någonting sånt här händer, men livet går vidare. Och som ett tack för alla våra Wordfeud-matcher tänker jag lova att jag ska uppskatta livet ännu lite mer, och göra varje dag speciell, för man vet aldrig när det säger "Poff" nästa gång...


Aa, den här dagen blev ju inte riktigt som planerat. 3 prov skulle jag gjort idag, men det slutade med 0. Ett ska jag göra imorgon istället, och de andra 2 på torsdag. Kommer jag någonsin bli färdig med allt plugg?! Det här är förjäkligt måste jag säga. Det finns viktigare saker i livet än att sitta med huvudet i en skolbok dag ut och dag in! Provet imorgon får gå som det går, för jag har verkligen inte haft någon som helst lust att plugga efter de där tråkiga nyheterna. Nu är det nog dags att lägga sig iaf.. Ursäkta det här dystra inlägget, men ibland måste man.



Vem ska jag nu köra Wordfeud mot, Timo?



Våffeldagen

Dags att börja pricka av To Do-listan som fyller ett helt A4. Idag varvar jag Historia- och matteplugg med städning och våffelfika :) Det blir nog en bra söndag det här, man kan ju inte bli annat än lycklig när man kollar ut genom fönstret och ser det fina vädret :)


Red velvet cake.


Klockan är 10 över 3 på natten och jag sitter och kollar på youtube-klipp om bakning, haha. Har ingen aning om hur jag kom in på det spåret.. men here I am. Dock vet jag inte om klockan är 3 omställd tid eller icke omställd tid? Ställer datorn och mobilen om sig själva eller? Om inte så är klockan 4 nu, och då borde jag nog lägga mig med en gång. Iallafall.. Jag såg en bild på en Red Velvet Cake och kände att jag bara måste baka en sån. Jag är ju mer för snygg bakning än god bakning, och tårtan på bilden är ju verkligen fin alltså! Dock innehåller den en massa skumma grejer som bikarbonat och vinäger, och sånt tror jag inte att mamma har hemma. Nu kommer jag låta som en nörd deluxe, men kakan sägs ha "uppfunnits" nångång på 50-talet i södra delen av USA. Från början blev den röd när det blev en kemisk reaktion mellan fil, vinäger och bikarbonat, men idag tillsätter man istället röd karamellfärg för att tårtan ska behålla sin ursprungsfärg :) Lite coolt faktiskt. Vi får se när jag har tid att baka en sån :)

Det här blev en riktigt bra kväll till slut. Mådde ju rätt dåligt förut, men det gick över när jag fick lite mat. Sen låg jag i soffan och räknade matte medan mamma och Kjell såg på Gladiatorerna :)



Seg lördag.

Dra mig baklänges vilka människor det finns! Just nu känner jag mig både arg och besviken, och sen kan jag inte sluta skratta heller, för jag får verkligen inte in i mitt huvud hur man kan bete sig sådär. Men för att inte skriva ut för mycket i bloggen så nöjer jag mig med att skriva; Fy fan vad jag är glad att jag är jag, och att jag faktiskt har en hjärna!

Efter en lång, rolig och väldigt varm natt bestående av en hel del nördande så vaknade jag upp o kände mig rätt seg. Stannade i sängen till typ 5 (det är inte okej när det är såhär fint väder ute!), och bestämde mig sen för att stanna hemma ikväll. Jag behöver ta det lugnt och vila upp mig inför kommande helger, och framför allt får jag inte bli sjuk nästa vecka när jag har tusen prov och ska till Stockholm :)
Så just nu går jag runt i pyjamasen och håller på att laga kvällsmat. Det blir klyftpotatis, kantarellsås och Cordon bleu. Mamma och Kjell har städat på balkongen idag, så ikväll ska vi äta där ute :) Jag älskar när det går mot varmare tider!

Ska skicka ett sms till Johanna nu och kolla om hon har tid för en promenad imorgon. Det är inte promenaden jag är ute efter, utan en människa med hjärna som man kan prata med OM dessa människor utan någon som helst hjärnkapacitet. Haha, ne nu ska jag inte vara sån.. Men som sagt, tur att jag är jag.


Fredag.

Jag trodde faktiskt att det skulle bli lite mindre "nördigheter" efter att jag flyttat hem, men nae då! Samtalet mellan mamma och Kjell vid matbordet löd ungefär såhär: Mamma: - Åh, "Våra bästa år" var så spännande idag, och sen missar jag avsnittet på måndag när jag ska jobba.. det är ju katastrof! Kjell: -Vad hände då? Mamma: Barnet dog. Kjell: -Jaha. Mamma: - Vad hände på Revenge igår? Jag somnade ju mitt i! Kjell: Den där snubben hoppade på den där andra snubben. Mamma: - Jaha.... Och under den här tiden sitter jag och stirrar ner på min mat och tänker något i stil med  "herre  min  gud..". Fast jag ska väl inte säga något antar jag, jag är rätt nördig jag med :p

Det har varit en rätt lugn fredag hittills. Jag skulle egentligen sitta i skolan just precis nu och skriva ett historia-prov, men det tänker jag skjuta upp. Jag läser 6 ämnen på distans och alla överöser mig med nya grejer varje dag. Jag måste lyssna på mig själv nu och ta saker och ting i min egen takt, det är liksom det som är grejen med distans. Nu ska jag ta ett ämne i taget och göra proven när jag känner mig redo. Hade jag gjort provet idag hade det ändå bara blivit max ett G, och då väntar jag hellre och blir lite mer påläst så att jag får ett högre betyg :) Så idag tog jag en liten sovmorgon, gjorde en sallad till mig, mamma o kjell till lunch, och fixade disken. Lite måste man ju hjälpa till här hemma, det är ju inte ett jäkla lyxhotell jag bor på ;)

Ikväll tänker jag ge mig på MW3 och träffa saknade Carro :) Det blir nog en rolig kväll!


Jag, Robin och Carro. Augusti 2008 :)


Inte långt kvar tills vi sitter där i sommarstugan :)


FOCUS.

Om det finns någon sorts gud så måste han ha lyssnat på mina böner under gårkvällen.. Det första jag möttes av imorse när jag satte på datorn var "Sipan har blivit utkastad från Big brother-huset!" Yes! Dagen kunde inte börjat bättre. Nu slipper man förhoppningsvis se den där idioten mer i sitt liv :)

Precis innan jag skulle bege mig till skolan i förmiddags så insåg jag att det var studiedag, så då var det bara att packa om väskan, äta en stor frukost och sen dra till stan istället :) Det enda jag var ute efter var en jäkla mössjävel, men av någon anledning så ska det alltid vara så svårt att BARA köpa det man åker till stan för att köpa? Jag kom hem med 9 grejer istället. Visserligen väldigt bra grejer som jag kommer behöva i framtiden, men ändå!

Efter några timmar på stan gick vi till Östenssons och gjorde vår egen sallad i den nya salladsbaren (Jag är överlycklig för att den grejen äntligen har kommit till stan, dock är det så jäkla dyrt!!). Mozzarella, kycklingspett, melon, fetaost.. så himla gott. Att vi dessutom satt på gräset i parken och åt den gjorde ju inte saken sämre :)

Nu ska jag snart gå o lägga mig i min nybäddade säng i mitt nystädade rum :P Jag börjar vänja mig mer och mer vid att bo hemma.. Men det är bäst att jag tar vara på tiden och uppskattar den här lyxen, för nu är det inte långt kvar tills jag bor i en resväska igen. På tal om det så hittade jag en ny applikation (eller vad det nu kallas..) på facebook innan, där man kunde lista alla städer man besökt, och sätta betyg på dem. Jag kom upp i ca. 70 städer och 6 länder. 70 städer är ju okej, men 6 länder är alldeles för lite. Om 5 år hoppas jag att den siffran har tripplats åtminstone :) Men den som lever får se!


Tack tivoli för att du visar mig Sverige!


Min onsdag.

Den här dagen har verkligen varit som en berg-ochdalbana. Den började sådär med att jag sov lite för länge. Hade lovat mamma att hjälpa henne ute i tvättstugan innan jag gick till skolan, så 20 minuter efter att jag lämnat sängen stod jag där ute och fixade med tvätten. När jag väl kom till skolan så fick jag veta att vi skulle ha diskussion om kriser idag, och att läraren hade delat in oss i olika grupper. Min grupp var tydligen på torsdag, men han hade missat att maila mig, så jag fick hoppa in i dagens grupp som bestod av två andra killar. Diskussionen var rolig och tiden gick snabbt. Jag insåg att jag faktiskt har varit med om en hel del kriser i mitt liv, på ett eller annat sätt.. så jag hade mycket att säga under lektionen :P Kanske en del opassande grejer, men det bryr jag mig inte om.

På vägen hem från skolan gick jag ner till vattnet i Varamon. Älskar det stället, och när det är så härligt väder som det har varit idag så blir jag helt lycklig av att vara där nere. Satte mig en stund på en gammal stentrapp och kollade på utsikten samtidigt som jag planerade kommande veckor i mitt huvud :) (spelade lite 'fashion' på min mobil också, men det låter ju lite smånördigt att berätta om).

När jag varit hemma en stund så kommer min älskade lillebror innanför dörren! Jag ser honom så sällan nu för tiden bara för att han är tillsammans med en ... Ja vad ska man säga.. jag vet ju inte vilka som läser den här bloggen så jag nöjer mig med att skriva att hon är en tjej som mår väldigt dåligt. Och hennes ohälsa går ut över oss andra. Hon har blockerat mig och mamma på hennes och på min brors facebook, han får heller inte besöka oss eller prata med oss. Så när han väl dyker upp så blir man väldigt glad. Det är trist att det ska bli såhär, men samtidigt så vill man låta Martin (min bror) inse sina egna misstag och förstå själv hur idiotiskt hon beter sig.

Efter att Martin åkt så får jag världens huvudvärk (efter att ha kisat i solen tidigare på dagen antar jag), så jag sover i 1½ timme. När jag vaknar får jag ett sms från Johanna, och vi bestämmer att vi ska ta en promenad. Jag är så glad att jag har henne i den här staden.. hon och jag har en del gemensamt och vi har liksom "utvecklats åt samma håll", därför är det väldigt lätt att prata med henne. Ser verkligen fram emot helgen i Stockholm tillsammans med henne nästa helg :)

Efter en visit i solariumet drog jag hem och gjorde något jäkligt dumt. Jag var sugen på något så jag öppnade kylskåpet och fick för mig att jag skulle fixa lite "midsommarmat".. Jag älskar midsommarmat, men att sätta i sig en burk matjesill kl. 9 på kvällen var fan i mig ingen bra idé. Min mage känns stor som en badboll, och jag går som en misshandlad babian just nu.. men men. Det är snart dags för sängen, och förhoppningsvis är allt lugnt imorgon ;)

Jag hade egentligen tänkt gå in på ämnet Big brother och Sipan i dagens blogginlägg.. men det är nog bäst jag låter bli, annars får ni ett inlägg långt som en novell och det tror jag inte att någon orkar läsa :p Så Sipan tar vi i något annat inlägg framöver, och nu säger jag godnatt :)


Just another viktnedgångsblogg?!

Under två veckor har jag kört LCHF, alltså inga kolhydrater och mer fett. Det har gått riktigt bra faktiskt.. mitt sötsug har helt försvunnit, jag har fått en stabil blodsockernivå, sover bättre och en mängd andra bra saker. Dock så känns det inte bra för mig att äta såhär mycket fett, jag är inte van vid det, och jag inbillar mig att jag kommer få andra problem om jag fortsätter med det här. Så nu skippar jag det. Nu tänker jag köra en normal "diet" istället, vilket betyder hälsosam mat och mer motion. Om man följer LCHF helt så får man inte äta frukt t.ex... det fungerar inte för mig. Jag är uppvuxen med orden "5 om dagen är bra för magen" eller något sånt där skit, så att helt utesluta frukt fungerar inte. I fortsättningen blir det havregrynsgröt, frukt, sallad och sånt där annat nyttigt, och känner jag för att äta en burgare, så gör jag det, men kanske högst 1 gång varannan månad eller sådär. Japp, jag tror att det kommer gå bra :) Det roliga med LCHF är ju att man inte får äta något bröd överhuvudtaget.. hur tänkte jag där? Tivoli och en brödfri diet går liksom inte ihop. Jag lever på bröd när jag är iväg med tivolit för att jag inte ska ÄTA upp alla pengar jag äger. Bröd är billigt och smidigt. Så ja.. nu för jag in bröd i mitt liv igen.

Nu hade jag ju inte direkt tänkt att det här skulle bli ett diet-inlägg, så nu ska jag berätta något roligt. Johanna och jag åker till Stockholm nästa vecka :) Vi har pratat om det ett tag, så det är så roligt att det äntligen blir av. Träffa lite nytt folk, kolla in staden, äta sushi osv.. Längtar! Ska försöka hinna göra alla prov och inlämningar innan dess så att man kan koppla av när man är där uppe :) Ibland känner man verkligen att det är härligt att leva!


Stereo love.

Som alltid såhär års så byggs en känsla upp i kroppen som man inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. En blandning mellan iver, förväntan, ångest, längtan, lugn, spänning, rädsla, lycka..osv. En jäkla blandning, men mest känner jag mig pirrig :) Jag blir lika chockad varje år att 6 månader på hemmaplan går så fort. När jag står där och säger hejdå till alla vänner på tivolit så känns det som man inte kommer att träffa varandra på en evighet, och man inte vet hur man ska överleva vintern. Det går, och det går snabbt. Om 9 dagar (förhoppningsvis) bär det av.. först ner till basen och sen vidare till mitt älskade Norge.

Ska försöka uppdatera er om vad som händer i mitt liv. Hellre här än på facebook.. Känner mig lite som en no-lifer när jag lägger upp 3-4 statusar på en dag. Och ska jag få med allt roligt som händer i sommar så lär det bli en del kan jag lova! Har fler planer för den här våren/sommaren än jag någonsin haft tidigare, och det känns så jäkla bra!

I skolan har jag typ 8 prov inom loppet av 8 dagar nu, så jag är lite småstressad. Därför kommer jag försöka vara så osocial jag bara kan (inget facebook och ingen mobil.. typ) framöver, för att jag  ska kunna lägga 100% på skolan nu dom sista dagarna när jag är hemma. Jag vill kunna åka iväg och känna att jag kan ha lite roligt, och inte behöver sitta med skolarbete 24/7.

Först ut är Moss. Det ligger nästan längst ner i Norge, och nästan precis vid Svenska gränsen :) Jag har varit där en gång förut och jag minns det ungefär som..... dött. Men vem vet, det kanske är roligare år 2012!

För första gången på länge så känner jag att jag är påväg åt rätt håll. Man måste bara stanna upp, organisera planer/drömmar/mål, och sen sikta åt det hållet. Och det viktigaste är ju såklart att man bryter sig loss om det finns något i  ens liv som tynger ner en. Det håller jag på med nu, och för varje dag som går så känner jag att jag får ett rikare liv :) .. Shit, jag låter verkligen som "Gunnel, 47 år" när jag skriver, haha :P

En sak i taget. Sova nu, skola imorgon.. sen får vi se vad som händer :) Godnatt.


RSS 2.0