Tisdag.

Sov alldeles för länge idag.. Jag gillar inte att sova bort halva dagen, men ibland måste man sova tills man blir helt utvilad. Jag hade varit en zombie idag om jag hade gått upp när klockan ringde :P Nu har jag ätit en väldigt sen frukost - ägg och rostade mackor, och ska snart ge mig ut i kylan och ta en promenad hem till mama :) Vi ska baka lite i eftermiddag. Vi tänkte oss något sånt här:


Men vi får se om det blir lika snyggt :) Hoppas att dom blir goda iaf!

Paket från e.l.f.



Jag skrev ju för ett par dagar sedan att jag hade fått ett paket från England. Här ser ni innehållet :)
Massor med smink :D


Hår.

Hösten 2009 fick jag för mig att jag skulle sätta i löshår med keratinvax. Mitt hår har inte varit okej efter det.. Hade jag låtit det vila under de två senaste åren så kanske det hade mått bättre idag, men jag har ju fortsatt att använda löshår nästan hela tiden efter det.. Och i Maj i år satte jag ju i löshår med keratin IGEN. Snyggt har det varit då och då, men hårets kvalitet har ju bara blivit sämre och sämre. Jag tyckte att jag hade skitfult hår förr, men när jag tittar på dom här bilderna (från 2008) så inser jag att jag faktiskt hade riktigt fint hår! Mitt mål är att få tillbaka det hår jag hade då, kanske lite mindre blekt och ännu bättre kvalitet dock :)


Måndag.


Gick upp kl. 9 imorse för att åka till Karlssons med farmor och farfar. Vi har varit där tre gånger under en vecka nu, haha. Butiken ska stänga, så förra veckan var det 30% på allt, och idag åkte vi dit för att dom har sänkt till 50%. Det kändes nästan som om man stod utanför Ullared imorse eftersom det var fullt med folk långt innan dom öppnade :P Idag gick jag över hela affären ganska snabbt, så istället för att stå utanför och vänta på de andra så gick jag in på en extra runda. Och då hittade jag den här lampan:

Ord. pris 499:-, jag betalade 49:-. Vilket blir 90% rabatt, jäklar vilket fynd :) Tyvärr ser den inte så fin ut på bilden, men i verkligheten är den verkligen skitsnygg. Lampskärmen är i kristall.


Min helg.

Shit, jag har ju inte bloggat på två hela dagar. Och jag som hade gjort en deal med mig själv att jag skulle blogga varje dag under ett år, där gick det åt skogen. Äsch :) Istället för att skriva allt jag har gjort de senaste två dagarna så ska jag försöka sammanfatta det mesta med några bilder:


Jag har slagit in julklappar :) Rosa såklart.

Drog på mig min Onepiece och gick hem till mamma o sov över :)

Ätit asgod mat!

Bakat Finska julstjärnor med citron, sega maränger och chokladbollar :)


Pizza!

När jag var påväg hem från Carro, mötte jag Sandra och Carro (en annan :P) på bussen. Vi pratade lite, och det slutade med att jag följde med hem till Sandra och åt pizza :) Kul med lite impuls-snack sådär ibland. Sen var det gött med pizza också såklart.. det var länge sedan jag åt det nu.

När Carro o jag skulle gå hemåt höll vi ärligt talat på att blåsa bort. Det var det värsta jag varit med om, haha. Man behövde inte ens tänka på att gå, det var bara att luta sig tillbaka och chilla en stund så skötte blåsten resten :D Hem kom jag tillslut, och nu satte jag mig vid datorn en stund för att kolla vad som hänt i bloggvärlden de senaste 24 timmarna.

Ska hoppa in i duschen nu tänkte jag, måste skölja bort allt hund- och katthår från kroppen. Högtalarna hänger med.


Carro tog kort på våra pizzor :)


Fredag.

Det var ju en himla trevlig start man fick på den här dagen. Fy fan alltså.. Men jag antar att det bara är att göra det bästa av dagen ändå. Ska hem om ungefär en timme, sen får det nog bli lite plugg. Måste ringa ett par samtal också.

Såg nu att jag hade ett 10 cm långt rivmärke på armen. Jag ser nästan farlig ut. Det måste vara Carros katt som har gjort på mig under natten :P Jag har nämligen haft en katt på magen och två hundar mellan benen när jag sovit, haha. Det är som ett litet zoo här hemma, och det är jag inte riktigt van vid :P

Jaha, får väl ta och spela My horse på mobilen en stund tills Carro vaknar.

Torsdag.

Det blev visst inte mycket bloggning alls idag. Jag har knappt varit hemma, så det beror på det. Försov mig lite imorse, så jag hann inte sätta på datorn innan jag åkte iväg och handlade med farmor, farfar och Annika vid halv 10. Hittade en hel del grejer, dock inte den enda grejen som jag ville ha - julbelysning som ser ut som tre lysande paket :P Har kollat på dom tre jular i rad nu, men det har aldrig blivit av att jag köpt dem.. Får hoppas på nästa år då :) När vi hade handlat klart åkte vi till pappas jobb och fikade. Jag hade med mig mina pepparkakor, och dom blev väldigt omtyckta :)

Vid sex-tiden ikväll åkte jag hem till Carro :) Hennes pojkvän är inte hemma på torsdagar, så vi tänkte ha en tjejkväll, precis som på den gamla goda tiden. Och roligt har vi haft :) Klockan är 4 nu, och vi var precis ute på en nattpromenad med hundarna i snön, hehe. Nu ska vi krypa ner i sängen och kolla på film, sen måste vi sova lite så att vi inte kommer vara allt för döda imorgon. Jag lovar att det blir mer bloggning imorgon, och då ska jag även lägga upp en massa bilder :) Godnatt!


Såhär har jag sett ut idag.


Tävling hos Lilié.


Jag är med och tävlar om bakgrejer från Style and stuffLiliés blogg :) Tryck på bilden för att komma till tävlingen!


God natt.

Nu tänkte jag gå o lägga mig :) Jag är inte speciellt trött, men imorgon ska jag upp väldigt tidigt och att åka o handla med farmor, farfar och Annika. Tänkte gå upp extra tidigt och lägga ner lite tid på sminket eftersom jag har fått massor nytt idag som måste testas :D



.. Smink från England dessutom! Visar bilder på allt imorgon :)


Pepparkakor.


Såhär blev pepparkakshuset som jag gjorde igår :) Det blev ganska enkelt, men det var så jag ville ha det.

Såhär långt kom jag med pepparkakorna igår.

.. Och det här är vad jag gjorde i förmiddags innan jag gick till mamma :) Blev faktiskt väldigt nöjd. Jag gillar när det är färgglatt!


Hittade två gamla bilder på min bror från när han och jag bakade pepparkakor för "ett par" (försöker intala mig det) år sedan. Kolla vad gullig och liten han är!


.. Sen ser man bild nummer 2, och då visar det sig att han sitter och bakar en pepparkaks-snopp! Haha!


Onsdagen.

Kände inte för att vara hemma hela dagen idag också, så jag tog med mig några nybakade pepparkakor hem till mamma och Kjell o åt lunch med dem :) Efter att vi ätit lånade jag mammas bubbelbadkar i en timme. Det blev hårinpackning, ansiktsmask, peeling, badsalt, tända ljus, musik och hela köret. Skulle göra vad som helst för att ha en badrum som hennes, det är verkligen jättefint :)




Innan jag åkte hem till mig hängde jag med mamma och Kjell till Jysk, och där var jag tvungen att ta kort på den här prissänkningen..

Jag förstår mer än väl att dom var tvungna att sänka priset. 499:- är lite väl dyrt för ett 6 pack-julgranskulor va?

När vi tankade såg vi att det var avspärrat runt den ena pumpen för att någon har försökt sno bensin under dagen, haha. Ett tecken på att bensinpriserna är lite för höga, kanske?


Morgontankar :)

Godmorgon. Jag minns inte riktigt hur det känns att vakna upp och vara glad, och känna att allting går bra. Det är inte så att jag är ledsen varje morgon, men alltid vaknar jag upp med en ångest över allt som måste göras. Jag känner mig stressad och väldigt dålig. Jag kan ALDRIG koppla av helt längre, utan jag känner mig alltid lite smått rastlös.

Jag insåg igår att det jag måste ändra på är min attityd till saker och ting. Ser man datakunskapen som lätt och tråkig, då blir det tråkigt. Ser man disk och städning som jobbigt, då blir det jobbigt. Om det är någonting jag har lärt mig av mina "hårda" år i livet, så är det att allting blir som man tänkt sig. Iallafall det som MAN SJÄLV styr över. Går du med inställningen att kvällen/festen ska bli skit, att du är ful och ser tjock ut i dina kläder. Då kommer kvällen att bli skit, och allt du lägger din uppmärksamhet på är att tänka på hur ful du är, och kolla i speglar hur kläderna sitter. Jag läste en himla bra mening i en bok för ett tag sedan. "Livet du lever idag, är resultatet av gårdagens tankar". Tillåter man sig själv att fundera lite över den meningen, så kommer man på att det faktiskt stämmer. Men nu var det inte riktigt meningen att jag skulle börja den här dagen med en halv bok om hur man ska tänka.. Och så mycket skulle jag nog kunna skriva om det ämnet om jag bara orkade, hehe. Jag ville bara skriva av mig lite om hur jag känner :)

Jag kan inte riktigt bestämma om det är bra eller dåligt väder idag. När jag klev upp ur sängen så sken solen så starkt genom vardagsrumsfönstret att jag var tvungen att kolla ut. Då upptäckte jag att nu när dem har gallrat lite träd ur dungen utanför mitt fönster, så kan man faktiskt se Vättern bakom träden :) Men nu när jag sitter och kollar ut genom köksfönstret däremot, så ser det extremt kallt och blåsigt ut ute. Ingen snö än iaf.

Två frukostar från dom senaste dagarna. Rostade mackor med jordgubb/rabarbermarmelad, ost och te. Och smoothie på banan, mango, mjölk, lite hallon, kokos, linfrön, kanel och säkert någonting mer som jag inte minns nu :P Som ni ser på bilderna så tycker jag om att lyxa till det lite när jag äter, hehe. Allting blir mycket roligare då.

Paket :)



Fick ett paket idag på posten. Det innehöll julklappen jag köpte för ett par dagar sedan, och sen en exakt likadan till mig, men den kan jag ju tyvärr inte lägga upp här eftersom min familj läser min blogg :P Jag beställde även en liten sked som man använder för att ta upp kräm ur burkar med, för att undvika att det gror massor bakterier i burkarna. Som present fick jag en extra sked, och läppbalsamet på bilden :) Läppbalsamet är heelt underbart, det har "Citron-mousse-smak" och det är precis så det smakar/doftar!


Let the bakin' begin.



Har precis börjat på mitt pepparkakshus :) Har inte gjort pepparkakshus på över 10 år, så vi får se hur det går. Fuskar dock lite och köpte en färdig sats, men blir det bra kanske man kan göra ett hus helt från grunden nästa år :) Jag tycker om gamla traditioner, och att skapa nya, egna traditioner. Visar bilder på slutresultatet senare :)


Frukost.



Blev sugen på något rejält till frukost, så jag slängde ihop en omelett :) Testade att ha basilika, körsbärstomater, purjolök och fetaost på, och det blev faktiskt väldigt gott. På toppen har jag lite smält ost. Nu klarar jag mig nog tills ikväll, för den blev riktigt mäktig.


En bild på mig från igår :)


Tisdag.

Vaknade ganska skapligt idag, och började dagen med att titta på det här klippet på youtube. Det är verkligen det roligaste jag har sett i hela mitt liv, speciellt den biten när han pratar om födelsedagssången. Inatt låg jag vaken i ett par timmar och tänkte igen, och precis innan jag somnade minns jag att jag låg i sängen och skrattade högt när jag tänkte på det där klippet. När någonting är riktigt roligt kan jag tänka på det i en evighet efter, och sitta o skratta för mig själv. Folk måste tro att jag är helt koko på somrarna, för om någon säger någonting roligt till mig när jag sitter i kassan på tivolit, så sitter jag och gapskrattar åt de andra kunderna, egentligen skrattar jag ju åt det roliga jag tänker på, men kunderna måste ju tro att jag skrattar åt dem, haha. Däremot har jag ofta fått höra när jag sitter i kassan att jag är söt när jag skrattar/ser så himla glad ut, så jag antar att det är något positivt :P


Tänk själv om du var tvungen att köpa biljetter av den där, haha.


Snygga brunetter.


(Bild lånad från Carolina Gynnings blogg)

När jag ser bilder på såna här skönheter kan jag bli riktigt sugen på att bli brunett. Dock har jag lovat mig själv att aldrig färga håret brunt igen. Jag gjorde det i början på 2009, två månader senare påbörjade jag processen att bli blond igen. Och det är ingen lätt process kan jag lova er. 7-8 blekningar senare var jag hyfsat blond, och mitt hår tog väldigt mycket stryk av det. Jag tycker det är skitsnyggt att vara brunett, men vissa människor passar helt enkelt inte i det. Och jag är en av dem :P Hittade en gammal bild från när jag var brunett..


Jag ska helt klart vara blond!


Min samling.


För ett tag sedan fick jag för mig att jag skulle börja samla på Kivi-lyktor från Iittala, jag minns inte hur jag fick den idén men jag antar att den bara ploppade upp i huvudet som allting annat gör :P Jag önskade mig det i födelsedagspresent (15 nov) av min familj, och när jag fyllde år fick jag tre stycken :) En rosa, en grön och en mörkbrun. De andra tre - ljusblå, svart och ljusturkos, har jag köpt till mig själv. Jag älskar ljuslyktor och färgglada saker, så dem passar verkligen in hemma hos mig. Nästa gång får det nog bli en gul, en genomskinlig eller en granat-färgad!


Måndag

God morgon :) Jag lyckades somna till slut, nångång runt HALV SEX. Usch.. det är inte alls kul när man ligger vaken så länge. När klockan ringde imorse var jag ju helt död, så jag stängde av alarmet, somnade om och sov till 12 nångång. Halva dagen borta i stort sett. Men jag ska försöka få en hel del gjort ändå :) När jag vaknade var det jättefint väder ute, så då blev jag sugen på att ta en promenad, men jag hann knappt klä på mig några byxor förrän det blev molnigt och blåsigt, så nu får vi se hur jag gör. Plugga är det som står högst upp på listan idag iaf. Snart är den där förbaskade (enkla!) datakunskap-kursen över! Jag är en sån person som tröttnar lite när någonting är alldeles för lätt.

Ska göra mig en ordentlig frukost med julskink-smörgås nu innan jag sätter igång med dagen :)


Skulle faktiskt vilja ha ett sånt här, speciellt nu på vintern :) Då kan man gå lite trots att vädret är skit.


Jag trodde att du var tonåring!

Ligger i sängen och kan inte sova.. Jag har nog legat vaken och tänkt i 4 timmar snart. Det är alldeles för mycket i huvudet just nu känner jag. Kom att tänka på en rolig sak som lilla Edvin, 5 år, sa till mig i lördags..

Edvin till mig: Hur gammal är du?
Jag: Jag fyllde 22 nyss :)
Edvin: ÄR DU VUXEN?!
Jag: Aa det är jag nog.
Edvin: Shit, jag trodde att du var tonåring.

Haha, så gulligt.

Har precis skrivit en lång ToDo-lista i Evernote. Har inte papper och penna i närheten och när jag kände att tankarna började springa iväg alldeles för mycket plockade jag fram mobilen och skrev ner allt här istället. Börjar bli riktigt bra på det där med touch ;) Nu när jag har rensat tankarna lite tänkte jag försöka sova igen. Hoppas att det går bättre den här gången :)


Saknar Norge!


En mysig pub i Brumunddal som jag besökte både 2010 och 2011. Bilden är tagen 2010, då var det ganska lugnt där. 2011 var det hur mycket folk som helst. Vi satt på en mysig innegård som låg mellan husen, det var massor ljus överallt och folk dansade på borden :)


En gammal bro i Fredrikstad. Vi bodde i gamlebyen och var tvungna att gå den här vägen och åka färja för att komma till city.


Norska pengar.


Utsikt i Lillehammer :)


Utsikt från där vi bodde i underbara Trondheim.


Åt glass och gick på en kvällspromenad i Trondheim :)


Dessert-meny på en restaurang i Lillehammer. Vi har haft ganska roligt åt att glass heter is på norska, haha.
"Tre sorter is med sjokoladesaus" :)


Jag och Matte åt pizza på Peppes pizza i Fredrikstad 2010. Världens mysigaste pizzeria, och menyerna är stora som hus :P


Halden med Lollo och Rebecka. Fästningen i bakgrunden :)


Sista kvällen i Trondheim gick vi ut och drack lite, och träffade på den trevliga snubben i mitten :P


Åker över bron mellan Hamar och Gjövik nånstans :)


Trondheim kommer alltid att vara min favoritstad i Norge, det är verkligen helt otroligt fint där.


Kör kubb med hela gänget en kväll i Trondheim :) Träffade några svenska tjejer där som är med på bild till vänster.

Ibland har jag lite ångest över att jag inte har gjort något hittills i livet, men då brukar jag kolla på gamla bilder. Då byts den ångesten ut mot massor lyckliga känslor och jag inser att jag faktiskt har sett och varit med om väldigt mycket :) Norge är ett fantastiskt land, och blir det inte så att jag flyttar till Stockholm så kanske det blir till Norge, vem vet ;) Efter alla dessa månader med tivolit förstår jag norska utan problem, och jag skulle nog kunna prata flytande norska om jag bara ansträngde mig lite. Jag kom faktiskt på mig själv i somras med att drömma på norska, haha. Det var nog för att jag hade umgått lite för mycket med våran norska tant Ragnhild :)


Den här bilden är inte från Norge, utan från Ullared sommaren 2010. Här har ni våran norska lilla tant Ragnhild (i mitten av bilden), och hälften av tivoligänget i kön till Gekås :)


Söndag.

Godmorgon (några timmar för sent) :), sov länge idag och somnade om i soffan en stund efter frukosten. Som jag har längtat efter att få äta frukost efter att jag köpte jordgubb/rabarbermarmeladen i fredags! Har gått runt med ett sug efter rostade mackor i stort sett hela tiden, hehe. Åt nog fyra stycken tror jag, så nu klarar jag mig läänge :)

Har kollat på Playboy mansion på förmiddagen och bara njutit av att det är söndag. Nu för tiden gillar jag söndagar och tillåter mig själv att bara ta det lugnt då :) Fast idag ska jag faktiskt försöka få lite gjort här hemma. Tänkte diska, dammsuga, skura golvet, småfixa lite här och där, tända massor ljus och ta en riktigt lång dusch. När jag är klar med allt blir det en smörgås med julskinka och senap framför tv:n. Ikväll är det ett av mina favoritprogram - Allt för Sverige, på svt kl. 20.00.


Allt för Sverige. Guy i beige tröja är min favorit :)


Bilder från dagen.


Efterrätt hos mormor och morfar :)


Emilias teateruppvisning. Emilia är den snygga betjänsten längst till höger :)

Smörgåstårta hos pappa och Annika :)

Jag, Emilia och Edvin låg i sängen och tog snygga kort på oss :)


Firar Melvin

Nu är jag hemma hos min pappa och firar min låtsaslillebror :) Massor med folk och god mat (=smörgåstårta!). Innan var vi på Emilias teateruppvisning. Hon spelade en betjänt från 1600-talet som hette Henry, som bara sa "sten i skon" haha :) tog några bilder som jag kan visa senare. Innan det åt jag lunch hos mormor och morfar. Dem bjöd på en god köttgryta, potatis och massor grönsaker till. Och sen satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord i två timmar, väldigt trevligt!

Nu ska jag leka med småkusinerna i några timmar innan det förhoppningsvis bär av till Maja :)


Lördag.

Godmorgon :) Idag står det mycket grejer på schemat. Jag brukar aldrig sova längre än till max halv 10 nu för tiden, men så väljer jag såklart just den här dagen att försova mig. Gick upp för 20 minuter sen, och kl. 12 ska jag vara hos mormor och morfar för att äta lunch. Jag ska dessutom gå dit. Så nu blir det lite stressigt! Jag hade tänkt gått förbi systemet innan och handlat lite till kvällen, men nu hinner jag inte det. Så jag får se hur det blir med det :) Efter lunchen ska jag på min kusins teateruppvisning, därefter ska jag fira min halvlillebror Melvin, och senare ikväll blir det en återträff med gamla vänner hos Maja. Har inte träffat dom på jättelänge så det skulle vara väldigt roligt att gå dit, men blir inte munnen bättre under dagen så tror jag inte att jag orkar.

Nu måste jag sminka mig lite snabbt innan jag ger mig iväg. Kanske bloggar lite från mobilen senare, men det är inte så roligt för det fungerar inte att ladda upp bilder där. Aja, det märks :)


En fin dag.


Några bilder från idag när jag besökte Brunnebys julmarknad :) Kul att jag tog kort på den där mamman exakt när hon pekade på något, haha. På den sista bilden ser ni allt jag köpte, och en rosa julstjärna som jag fick av mormor och morfar :) Blåbärssylt, honung med mintchokladsmak, hallonsaft, flytande honung, jordgubb/rabarber-marmelad och gojibär.


Today.


Idag ser jag ut såhär. Jag har kommit på att jag jämt ser så glad ut på alla kort, men det är bara sån jag är helt enkelt :P Det skulle inte vara jag om jag höll på att posa, se sexig ut osv.

Här får ni däremot en sexig bild på mina tofflor :D Jag  fick dom av farmor och farfar för en massa år sedan, men dom finns kvar fortfarande. Det är nog de bästa tofflorna jag har ägt :)


Inspiration.

"Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful."
- Herman Cain.

Fixade en inspirations-app till mobilen för ett par dagar sedan, får massor med motivation och inspiration från den faktiskt :) Förlåt för kinesiskan, mormor. Här kommer en översättning:

Framgång är inte nyckeln till Lycka. Lycka är nyckeln till framgång. Om du älskar vad du gör, kommer du att bli framgångsrik.



Brunneby


Mår faktiskt lite bättre idag tror jag :) Har sovit bra inatt, och jag har inte känt av värken så mycket nu på morgonen. Har iofs inte ätit något än, så jag får se hur det går med det. Jag har iaf bestämt mig för att följa med mamma, mormor och morfar till Brunneby Julmarknad :) Vill köpa deras saft och någon honung.
Efter två dagar inomhus ska det bli skönt att komma ut lite, och jag tänker köra på stort och fixa både hår och smink.



Julklappsshopping på morgonen.

Godmorgon :) Tycker att det är väldigt skönt att jag har fått in lite bra sovrutiner, så att jag inte sover längre än till 9. Jag strävar efter att försöka gå upp kl. 7, men jag har märkt att det är lite väl ambitiöst, och det slutar oftast med att jag däckar i soffan runt 9 då. Just nu sitter jag i "kontoret" (mitt köksbord), nyvaken i min rosa morgonrock, och kollar på julklappar. Jag tycker om att ge bort roliga, lite annorlunda saker, eller någonting som jag vet att den personen verkligen blir glad över. Just nu letar jag efter paket till julklapps-spelet som vi kör varje år :) Eftersom vi är både tjejer och killar, i alla åldrar och generationer, så måste man tänka på att grejen ska passa de flesta, men jag tror att jag har hittat min andra present nu (vi köper två presenter var, men den första hittade jag i stan). Tro det eller ej, men den är BRUN inte ROSA som allting annat är i mitt liv, hehe. Jag vill själv ha en sån där så jag tror jag köper två :)


Såhär ser det ut hemma hos mig just nu.

Lärde mig precis något nytt. "Det är bättre att bära tallrikar två gånger än att vippa ut all mat på golvet". Det var den laxen.. fick bli en risifrutti istället. Jag äter väldigt snabbt i vanliga fall (ALLA påpekar det när dem äter tillsammans med mig :P), men nu när jag har ont tar det istället en timme att äta upp en liten risifrutti. Det här är helt olidligt! Ska gå o lägga mig under täcket i soffan nu efter allt dansande i duschen :)

En bra uppfinning.

Här är en av mina nya favoriter. En "högtalar-väska" som man kopplar in telefonen i :) Ljudet är faktiskt riktigt bra, även om man lyssnar så högt som jag gör. Jag tycker om att sätta på riktigt hög musik när jag duschar, och sen dansa loss samtidigt som jag blir ren, haha. Jag blir så lätt uttråkad i duschen annars :P
Det är faktiskt vad jag tänkte göra just precis nu.


Mys.


Såhär såg det ut hemma hos mig för ett par dagar sedan. Xide Winter (köper alltid hem en flaska varje år när den släpps), mitt favoritvin Varm & Kall, och kakorna som jag, farmor och min kusin Emilia bakade förra veckan. Det här är lyx för mig och sånt försöker jag pigga upp vardagen med lite då och då :) Jag tror att man är lyckligare om man uppskattar de små grejerna lite mer.


Mitt andra hem.


(Den höga karusellen på bilden ligger på delad första plats tillsammans med Batman över mina favoriter :P)

Nu har jag snart varit hemma i 10 veckor. Tiden går så extremt snabbt, men ändå känns det som det var en evighet sen jag kom hem. Det är som två olika världar. Tivolivärlden - då umgås man med samma människor 24/7, delar dusch med alla ~30 personer, besöker nya platser och åker lastbil flera timmar per vecka, och man pratar med alla om alla hela tiden. Det sistnämnda är den värsta delen i alltihop, för det går verkligen inte att undvika. Med tanke på att vi lever så tätt inpå varandra så blir det lite som Big Brother (vi har haft rätt roligt åt det :P). Men jag antar att det är så människor fungerar. Och så har vi världen här hemma - man har tillgång till allt man behöver, man har nästan aldrig folk omkring sig (lite ensamt, men skönt), man behöver inte oroa sig över att inte kunna gå på toaletten, eller att varje söndag packa ihop sitt hus för att åka till nästa plats. Det bästa med att vara hemma är såklart att jag kan träffa min familj precis när jag vill, men samtidigt blir jag så extremt rastlös och lite smått uttråkad av att aldrig få se något nytt. Det ligger en charm i att resa runt sådär och upptäcka nya platser, testa ny mat och lära känna nya människor. När man är hemma stänger man av allt som har med tivoli att göra (efter ett tag, när man har anpassat sig till miljön här hemma), och när man är på tivoli så stänger man av allt annat. Jag trivs väldigt bra i båda miljöerna, men vi får se hur länge till det går att leva såhär, jag har ju så mycket andra planer framöver :)


Hemsk natt.

Jag tror aldrig att jag har haft såhär ont i min mun förut! Och det säger jag, som både har haft tandställning och dragit ut fyra tänder... Två visdomständer fick jag i somras också, men det gjorde inte heller såhär ont. Usch, jag kan knappt sova på nätterna, och hela dagarna blir förstörda för jag kan varken prata eller äta.

Igår spenderade jag nästan hela dagen i soffan. Körde"My horse" på mobilen (nördigt), kollade på massor serier, åt risifrutti och bara gjorde ingenting. Det är skönt det med ibland, men just nu önskar jag bara att den här skiten gick över. Idag ska jag iaf försöka få lite gjort :) Hade gärna gett mig ut på promenad, men det är ju inte så jäkla kul när man ser ut som en halv babian i ansiktet, så jag får se hur det blir med den saken.


Haha, ärligt talat? :D Sådär kan man ju inte se ut.
Ser ut som att lilla apan hade med sig en bild på Lady gagas lugg när han klippte sig senast.


RSS 2.0